Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Започва акция срещу каращите в бус лентите в София

Закон и ред

Започва акция срещу каращите в бус лентите в София

Започва акция срещу каращите в бус лентите в София - Tribune.bg
Снимка:

50 лв. глоба за всеки нарушител

Следващата седмица стартира акция срещу нарушителите, които се движат в бус лентите в столицата. Мярката ще се реализира от Центъра за градска мобилност и „Пътна полиция“. Глобата за нарушението е 50 лева. 

Основната цел на бус лентите е да осигуряват приоритет на обществения транспорт, така че той да изпълнява разписанията си и да бъде удобен и бърз за пътниците, които го използват, но това не може да стане, ако лентата е задръстена с коли, уточняват от общинското дружество.

Това е поредната мярка за налагане на приоритет на градския транспорт. Началото беше поставено през лятото с кампанията "Всеки да си знае лентата". Тогава бяха брандираха автобуси, които да подсещат водачите, че трябва да не карат в бус лентите, припомнят от "Центъра за градска мобилност".

По новата бус лента на бул. "Васил Левски" разстоянието между ул. "Гурко" и кино "Одеон" трябва да се измине за 4 минути, но ако тя е блокирана, забавянето стига и до 10 минути. С 20 минути повече е времето от спирката на "Орлов мост" до Окръжна болница за автобуси и тролейбуси, ако лентата на бул. "Цариградско шосе" не е свободна.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още