Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Започва делото срещу близнаците от Цалапица, Рангел Бизюрев все още го няма

Закон и ред

Започва делото срещу близнаците от Цалапица, Рангел Бизюрев все още го няма

Започва делото срещу близнаците от Цалапица, Рангел Бизюрев все още го няма - Tribune.bg
Снимка:

С  голям протест в два лъча на жители, близки и роднини на убития младеж Димитър Малинов от Цалапица в Районния съд в Пловдив се очаква да започне делото срещу братята Борислав и Валентин Динкови, пише БНР.

Първо хората се събират в 10 часа пред прокуратурата в Пловдив и след това по обед пред Съдебната палата, където в 13.30 е насрочено делото срещу  Динкови. 

Те са обвинени за помагачество при укриването и бягството зад граница на заподозрения като пряк убиец Рангел Бизюрев от същото село. 

В момента той е задържан в Дания, където обжалва на две инстанции искането на българските власти да бъде екстрадиран у нас. 

Предишното съдебно заседание през януари  бе отложено за последен път в очакване Рангел да бъде доведен в Пловдив за разпит. Тогава съдебният състав предупреди, че ако до 26 февруари той не бъде приведен у нас, повече отлагане на процеса няма да има. Засега няма информация Бизюрев да е екстрадиран.  

Протестиращите от Цалапица настояват да не се дава ход на делото срещу близнаците до връщането му. Те се опасяват, че при това положение братята, прехвърлящи изцяло върху него вината като убиец, ще се разминат с незначително наказание под 5 г. лишаване от свобода, след споразумение по съкратената процедура. Затова близките на убития младеж настояват прокуратурата да промени обвинението към близнаците Динкови като съучастници в убийството. 

„Целта днес е делото на близнаците Борислав и Валентин Динкови за укривателство по член 294. Ние не сме съгласни те да се водят укриватели, те са съучастници в убийство. Тъй като Рангел Бизюрев не е екстрадиран, се дава ход на делото, без да е разпитан този, който е заподзрян за убийсвото в Окръжна прокуратура. Ние не сме съгласни. И защо до този момент Рангел Бизюрев не беше екстрадиран? На 25 януари беше казано, че до десет дни Рангел Бизюрев ще бъде екстрадиран, до този момент това не се случило“, каза в интервю за Радио Пловдив майката на убития Митко Атанаска Бакалова.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети убийство, дело
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати