Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Гешев: Започва проверка в пернишката прокуратура, ще направим всичко за интереса на гражданите

Закон и ред

Гешев: Започва проверка в пернишката прокуратура, ще направим всичко за интереса на гражданите

Гешев: Започва проверка в пернишката прокуратура, ще направим всичко за интереса на гражданите - Tribune.bg
Снимка:

Върховната касационна прокуратура започва проверка на структурите на държавното обвинение в Перник. Това станя ясно от срещата между главния прокурор Иван Гешев и кмета на Перник Станислав Владимиров. Двамата обсъдили случаите на жестоката агресия в града, която ескалира в последните седмици.

"Тук съм, за да изкажа пълна подкрепа към всички перничани. Приел съм лично присърце случая, който разтърси цяла България и искам да уверя хората, че прокуратурата ще направи всичко възможно, за да защити интереса на гражданите. Поздравявам кмета на Перник Станислав Владимиров за смелата му позиция. Ще има и проверка в пернишката прокуратура", каза главният прокурор Иван Гешев.

"За мен е важно институциите да работят и такива деяния да бъдат пресичани навреме. Толерирането на агресивно поведение по улиците, независимо кой е извършителят може да доведе до ситуация, която трудно да бъде контролирана. Без помощ от отвън нямаше да се справим, освен това добро впечатление прави професионалното отношение на софийския прокурор, който се занимава със случая. Благодаря на перничани, че показват нетърпимост към такъв род криминални прояви. Благодаря на медиите за информираността по случая. Това дава смелост на жертвите. Надявам се на честно и бързо правораздаване", каза Станислав Владимиров. 


Топ новини

виж още
Актуална тема