Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Започват засилени проверки на товарни автомобили и автобуси

Закон и ред

Започват засилени проверки на товарни автомобили и автобуси

Започват засилени проверки на товарни автомобили и автобуси - Tribune.bg
Снимка:

Те ще се извършват от служители на Криминална полиция и на Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация”

Започват засилени проверки на товарни автомобили и автобуси. Акцията ще е на територията на всички държави-членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL). Целта на проверките е да се обърне внимание на водачите, тъй като при катастрофа с участието на товарен автомобил, последиците и броят на загиналите и ранените са значително по – големи.

Основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите.

Проверки ще се правят за транспортиране на нелегални мигранти; притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества; транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия и крадени стоки; превоз на стоки различни от упоменатите в документите за товара, обявени за издирване лица и други криминални престъпления.

Ще се проверява и дали превозните средства имат валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” и за платена винетна такса. Проверките ще се осъществяват съвместно със служители на Криминална полиция и на Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация”.  


Коментари (1)

Асен Трябва контрол на тези превозни средства, все повече се претоварват
15.10.2018 13:14 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още