Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Заради бунта на мигранти в Солун: МВР с допълнителна охрана на границите ни

Закон и ред

Заради бунта на мигранти в Солун: МВР с допълнителна охрана на границите ни

Снимка:

Взели сме мерки за всяка една ситуация, заяви Младен Маринов

МВР е запознато и следи инцидента до Солун, при който стотици мигранти, организирани в социалните мрежи, решиха да напуснат лагера си „Диавата“ и да преминат границата на Гърция със Северна Македония. След парламентарен контрол вътрешният министър Младен Маринов уточни, че в случая крайната цел на бежанците е да стигнат до Германия.

„Ние имаме информация за подготвяни такива процеси от по-дълго време. Следим, в непрекъсната връзка сме с всички съседни държави, включително разговорът ми с министъра на Северна Македония беше и по тази тема. Към момента в Гърция има известно напрежение. От вчера след обяд ние сме усилили нашите граници с допълнителни патрули и имаме готовност за въвеждане на план, който сме разработили за действия при кризи“, съобщи министър Младен Маринов.

Той напомни, че Областните дирекции на МВР също са в готовност.

„Информацията за намеренията на мигрантите до Солун е, че ще направят опит да тръгнат към Северна Македония, но сме взели мерки и по нашата граница. Нищо не може да бъде предвидено, така че сме взели мерки за всяка една ситуация“, увери вътрешният министър.

Гръцките власти вече алармират, че се засилва натискът на мигранти, които влизат на тяхна територия през сухопътната граница от Турция. В Северна Гърция се разследват и активисти на неправителствени организации, които провеждат агитация сред мигранти и бежанци за неподчинение.

Моника Гаджанова  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив