Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Заради неявяване на адвокат: Отложиха делото на шефката на Агенция „Митници“

Закон и ред

Заради неявяване на адвокат: Отложиха делото на шефката на Агенция „Митници“

Заради неявяване на адвокат: Отложиха делото на шефката на Агенция Митници - Tribune.bg
Снимка:

Софийският апелативен съд отложи за 16 април гледането на мерките на бившия директор на Агенция „Митници“ Петя Банкова и Стефан Димитров, които са обвинени за участие в организирана престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. На първа инстанция съдът ги остави в ареста. Причината за отлагането е отсъствието на адвокат, предава БНТ.

Обвиняем по делото е и бащата на Стефан - Марин, който обаче не се яви в съда, защото беше откаран в „Пирогов“.

Срещу Банкова има и второ обвинение за това, че е извършила длъжностно престъпление като по искане на Стефан Димитров е назначила конкретно лице за шеф на митническия пункт "Лесово".

Пред разследващите Банкова е отрекла да познава баща и син Димитрови, но в съда стана ясно, че доказателства от СРС-та и свидетелски показания сочат, че се познават. Банкова и Стефан Димитров са заснети и от охранителна камера на петзвезден хотел край Правец, стана ясно и че са се срещали с главния секретар на МВР Живко Коцев.

Четвъртият обвиняем е Никола Николов, по прякор Паскал, който е обявен за общодържавно издирване.

Обвиняемата Банкова и мъжът ѝ не са искали да се дава ход на делото. Доводите са, че искат смяна на завеждащата делото съдия Галя Георгиева, тъй като в Комисията за “Нотариуса” в Народното събрание тя е заявила, че нищо в държавата не стои над МВР и прокуратурата, а защитата на Банкова няма доверие в тях.

„За нас над всичко е законът”, коментира адвокат Найденов, който е защитник на обвиняемия Стефан Димитров „Искането на отвод на завеждащия делото е напълно неоснователно. Остава без основание искането на адвокат Найденов, даваме ход на делото”, отговориха от САС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати