Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Застрахователят плати кредита на Юлия, прегазена край Созопол

Закон и ред

Застрахователят плати кредита на Юлия, прегазена край Созопол

Снимка:

Дъщеря ѝ изплащаше кредита на майка си

Застрахователят плати кредита на прегазената край Созопол Юлия и върна парите на дъщеря ѝ, съобщи Нова тв. След репортаж на медията от Комисията по финансов надзор/КФН/ започнаха проверка. Аргументът на застрахователната компания да не погаси задължението бе, че не разполага с документ дали в кръвта на убитата е имало алкохол. В резултат, въпреки застраховката 9-годишната дъщеря на загиналата се налагаше да плаща вноска по кредита от 400 лв. всеки месец.

Тежка катастрофа, отнела живота на Юлия, стана на пътя Бургас-Приморско в нощта на 26 юли 2020 г. Младата жена не е разполагала с достатъчно средства, за да плати наетото такси до къмпинга си и го е освободила, след което се е придвижвала като пешеходка и е била прегазена.

Сигналът за инцидента е получен в полицията в Созопол около 1:00 часа от 34-годишен шофьор на Сузуки "Лиана" със софийска регистрация, който е казал, че е блъснал жена на пътя. По-късно се установява, че сив металик е цветът на колата, чиито шофьор е прегазил жената край Созопол и е избягал. Предполагаемият извършител бе задържан и освободен заради липса на достатъчно доказателства.

Преди да приключи проверката на КФН, застрахователят все пак е предпочел да изплати цялата сума по кредита на жертвата на престъплението край Созопол.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още