Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Затворник е поръчал да залеят жена му с киселина

Закон и ред

Затворник е поръчал да залеят жена му с киселина

Затворник е поръчал да залеят жена му с киселина - Tribune.bg
Снимка:

Заговорът е предотвратен, а 17 души са арестувани

Полицаи във Варна са разкрили и предотвратили подготовка за заливане с киселина на млада жена. Поръчителят се оказва затворник, който живеел с нея на семейни начала.

Жертвата е трябвало да бъде залята с киселина, за да „се мъчи цял живот и да не я погледне друг мъж“.

Поръчителят е Б.В., който е задържан под стража по обвинение  за друго престъпление. Мъжът е с богато криминално и съдебно минало, съобщават от прокуратурата.

Той е предложил на няколко души да залеят жена му с киселина, като е обещал на извършителя 1000 лв. и амфетамини. Всички, към които е отправил предложение за нападението, са приели. Част от тях са наркозависими. Наети били и хора, които да следят поведението на нарочената за заливане с киселина жена. След като жертвата не била намерена от преследвачите й, поръчителят насочил своите действия от затвора за издирване на нейни близки, които също да бъдат залети с киселина.

На 9 юни е била проведена специализирана полицейска операция на територията на Провадия, Долни чифлик и село Дъбравино. Като съпричастни към планирането на престъплението са задържани 17 души, сред които и две жени. На три адреса са намерени и иззети високорискови наркотични вещества. Материалите са докладвани на дежурен прокурор, като в момента се извършват активни процесуално-следствени и оперативни действия за доказване на престъпната дейност.

При събиране на достатъчно доказателства и след преценката им Окръжната прокуратура във Варна ще привлече към наказателна отговорност някои от задържаните засега за 24 часа лица.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати