Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Жената, обвинена в убийството на двете си деца в Сандански, остава в ареста

Закон и ред

Жената, обвинена в убийството на двете си деца в Сандански, остава в ареста

Снимка:

Според съда има опасност тя да извърши друго престъпление

Кристина Дунчева, обвинена в убийството на двете си деца в Сандански, остава в ареста, постанови Софийският апелативен съд.

32-годишната жена не се яви в съдебната зала, тя е представлявана от нейния адвокат. Защитникът ѝ Миньо Алексиев обясни, че Кристина Дунчева не е в зала, защото се страхува, че няма да бъде върната обратно и че не се чувства добре.

Адвокат Миньо Алексиев Адвокат Миньо Алексиев

Адвокатът оспори решението на съда в Благоевград като каза, че мярката ѝ може да бъде по-лека. Според него няма безспорни доказателства, уличаващи Дунчева в престъплението, в което е обвинена. Той поиска да ѝ бъде наложен домашен арест и да ѝ бъде поставена електронна гривна, с която да бъде проследявана.

Прокурорът заяви, че жалбата на Дунчева е неоснователна и подчерта, че са събрани достатъчно доказателства, даващи основание за повдигане на обвинението и налагане на сегашната ѝ мярка.

След съвещанието си, апелативните съдии потвърдиха решението на окръжния съд в Благоевград и приеха, че събраните доказателства на този етап са достатъчни за постановяване на мярката "задържане под стража".

Съдът се съгласи с твърдението на защитата, че обвиняемата няма опасност да се укрие, но смята, че Дунчева има опасност да извърши ново престъпление.

Припомняме, че в четвъртък миналата седмица момче на 5 години и момиче на 3 години бяха открити мъртви в дома си в Сандански. За смъртта им беше обвинена тяхната майка  - 32-годишната Кристина Дунчева.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още