Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Живко Коцев с обвинение за участие в ОПГ и 20 хил. лв. гаранция - (ОБНОВЯВА СЕ)

Закон и ред

Живко Коцев с обвинение за участие в ОПГ и 20 хил. лв. гаранция - (ОБНОВЯВА СЕ)

Живко Коцев с обвинение за участие в ОПГ и 20 хил. лв. гаранция - (ОБНОВЯВА СЕ) - Tribune.bg
Снимка:

Бившият секретар на МВР Живко Коцев е привлечен като обвиняем за участие в ОПГ. Това съобщиха от Софийска градска прокуратура. На Коцев е наложена парична гаранция в размер на 20 000 лева.

С обвинение за член на бандата за контрабанда на цигари си тръгна от Антикорупционната комисия бившият главен секретар на МВР Живко Коцев.

Той е подведен под отговорност, че е участвал в групата с бившата шефка на митниците Петя Банкова, Стефан и Марин Димитрови и Никола Николов-Паскал. Коцев има и обвинение за длъжностно престъпление. Той не коментира нищо след разпита си.

Близо четири часа продължи разпитът в Антикорупционната комисия на бившия главен секретар Живко Коцев за аферата в Митниците.

В голяма част от времето той е бил разпитван във връзка с това досъдебно производство, но е дал обяснение и по друго.

По-рано Живко Коцев се измъкна безмълвен от сградата на Антикорупционната комисия без да обели и дума пред чакащите го журналисти. Полиция му помогна да се качи в автомобила на неговите адвокати - Даниела Доковска и Илиан Василев.

С трудност той си преправи път измежду микрофоните и камерите и успя да си тръгне без да направи коментар за ситуацията.

След него излязоха и защитниците му.

Какво се е случило, какви са действията и т.н., могат да ви кажат единствено и само колегите от прокуратурата. Няма смисъл да ме питате едно и също и да се правите, че не чувате какво отговарям. Това заяви единият от адвокатите на Живко Коцев Илиян Василев на излизане от разпита.

Това, което искам да ви кажа е, че заедно с адв. Доковска нямаме никакви съмнения, че г-н Коцев не е извършил абсолютно никакво престъпление. Ако сте коректни журналисти, когато дойде време да се прекратяват обвиненията и да бъде оправдан, със същия ентусиазъм да присъствате и да задавате въпроси.

Може би не на нас, а на други колеги. Не е етично да искате информация, която може да ви даде само прокуратурата. Не съм коментатор, аз съм защитник и казвам това, което намирам за необходимо да кажа в защита на неговите интереси. Не се чувствам задължен да обслужвам вашия интерес", каза той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети