Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Журналист: Издирваната Ружа Игнатова възобновява фирмата си, властите у нас мълчат

Закон и ред

Журналист: Издирваната Ружа Игнатова възобновява фирмата си, властите у нас мълчат

Снимка:

Асен Йорданов от „Биволъ“ твърди, че действието се развива в пловдивски хотел

Изчезналата безследно криптокралица Ружа Игнатова е възобновила фирмата си в престижен хотел в Пловдив. Това твърди разследващият журналист от „Биволъ“ Асен Йорданов пред „Евроком“.

„One EcoSystem“ е глобалната система, която ще се изгражда и отбелязва възкресението на криптовалутата OneCoin, която е обявена за най-голямата измама през 21 век. Това е световен скандал, който се прикрива от властите в България. За нея се знае, че с измама е завлякла над 7 млрд. евро от най-големите вложители в света. One Coin е обявена за пирамида, която в България се револтира. Това се организира от една от фирмите, която се намира в един от офиса на One Coin на пл. Славейков в София“, допълни той.

При проверка в Интернет може да се види, че канал с името „Onelife Earth“ e публикувал клип на жена, която се представя точно като Ружа Игнатова. Тя насърчава хората да се включат в проекта с първоначални дарения, а причината да бъде в неизвестност е, че не се е чувствала в безопасност. Изчезналата безследно криптокралица Ружа Игнатова притежава 230 хиляди биткойна на днешна стойност между 11 и 13 милиарда долара, сочат съдебни документи, цитирани от западни издания.

Документите са подадени от жертви на схемата на Игнатова - OneСoin. Според тях тя е получила криптовалутата от член на кралското семейство в Дубай - шейх Сауд, който е син на един от най-богатите хора в емирството.

Докладите сочат още, че криптокралицата може да има сметка в Обединената арабска банка на стойност 500 милиона долара, както и 230 000 биткойна. Точните подробности за трансакциите не са ясни, но се твърди, че сделката се е състояла през октомври 2017 г., когато биткойните са се търгували за около 6 хил. долара за брой (в момента около $ 39 хил. за 1 биткойн, а доскоро над 50 000 долара за парче).  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още