Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Злоупотреба: Полицейски шеф ползва служебната кола за личен транспорт

Закон и ред

Злоупотреба: Полицейски шеф ползва служебната кола за личен транспорт

Злоупотреба: Полицейски шеф ползва служебната кола за личен транспорт - Tribune.bg
Снимка:

Всеки ден той изминавал по 100 км, платени с държавни пари

Шефът на РПУ в Годеч – главен инспектор Христо Кръстев - използва служебния полицейски джип като личен. Той живее в София и всеки ден ходи с колата на работа до Годеч и обратно. Така ежедневно изминава със служебен бензин разстоянието от около 100 км. Разходът на гориво е поне 200 литра бензин на месец.

Един от полицаите, работещи в районното, разказа пред камерата на NOVA, че по принцип служителите изпитват затруднения с работата си заради недостиг на гориво.

Началникът обаче пътувал от и до работното си място със служебна кола от 5-6 месеца насам.

В шест различни дни той си тръгва от районното в Годеч, изминавайки 50 км до Божурище. Там, близо до полицейски участък, се качва на личната си кола и се прибира вкъщи. Сутрин към 7.00 ч. отново се появява, качва се на служебния джип и тръгва за Годеч. Той категорично отказа да коментира действията си.

Беше убеден обаче че има разрешение, но не каза от кого.

Вечерта за пръв път служебният полицейски джип нощува пред районното. Оттогава всяка вечер си е там, а началникът вече пътува с личната си кола.

Тъй като показаното в репортажа е сериозно нарушение на правилата в системата на МВР, от вътрешни източници в районното и Областната дирекция стана ясно, че са започнали да се правят опити да се оправдаят действията му - чрез съставяне на различни документи със задна дата.


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети