Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Зловеща находка край Гюргево! Намерена е убита жена в горящ куфар, следите водят към България

Закон и ред

Зловеща находка край Гюргево! Намерена е убита жена в горящ куфар, следите водят към България

Снимка:

Млада жена на възраст 20-25 години е открита в горящ куфар преди 6 дни в околностите на окръг Гюргево, съобщава регионалният сайт БРЯГНЮЗ.

Свидетели са успели да потушат пожара и да спасят части от обгорялото тяло. Изолираното ДНК не е намерено в румънската база данни. Младата жена е била убита след жесток побой, след което тялото ѝ е било поставено в куфар и запалено.

Румънските следователи са се свързали с българските си колеги в Русе, за да разберат дали жертвата не е момиче от България – от Русе или околността. Румънците предполагат, че тя  може да е проститутка, взета от шофьор, преминал през България и излязъл с камион през Дунав мост.

„Преди няколко дни шофьор на камион се е обадил на специалния телефон за спешна помощ 112, за да съобщи, че отстрани на главния път между Валеа Плопилор и Гимпаши гори куфар. Сред пламъците различил силует и дълга коса на жена. Докато шофьорът потушавал огъня с пожарогасител, пътници от спрелите на пътя  автомобили снимали  безпрепятствено зловещата  сцена. Силите на реда са пристигнали веднага на мястото: пожарна, КАТ, линейки, съдебни прокурори“, съобщава „Реалитатя де Джурджу“.

„За съжаление тялото на момичето е изгоряло на 90%, но вътрешните му органи останали непокътнати. След първите изследвания е установено,  че жертвата е между 20 и 25 години,  брюнетка, слаба,  ниска на ръст. Момичето е било завързано с тел за ръцете и бито зверски. Според първата информация от съдебна медицина, момичето е имало счупен череп на няколко места, фрактури на ребра и подути крайници. Най-вероятно, след като забелязал, че жертвата му е мъртва, мъжът я е сложил в куфар, натоварил я е на камиона и потеглил.

След направената проверка по селата в околността не е установена липсата на нито една жена с това описание. Това е навело следователите на хипотезата, че става дума за жена с леко поведение, може би взета от България“, съобщава още сайтът в първата си публикация по случая.    

Публикуван е и фоторобот на жертвата.

Полиция на РумънияПолиция на Румъния

„Към момента при нас няма официално запитване от румънските колеги по случая“, каза директорът на ОДМВР-Русе главен комисар Теодор Атанасов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема