Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Дървета лечители

Хороскоп

Дървета лечители

Дървета лечители - Tribune.bg
Снимка:

Растенията около нас не са просто зелен фон. Лечебните свойства на дърветата се използват за лечение и профилактика на различни заболявания. От древни времена се е смятало, че цветята, храстите и дърветата поглъщат информацията, получена от околната среда, която се запомня и съхранява.

Растенията имат положителна и силна енергия. Тяхната енергия е силата на живота, постоянен растеж и обновяване. Но много хора, дори и с медицинско образование, не осъзнават, че някои дървета са не само ценни с листа, пъпки или кора, но също така са в състояние да излекуват човек директно с биополето си, като го захранват с енергия - за това е достатъчно само да докосне ствола.

Дърветата лекуват психиката, допринасят за нормализиране на сърцето, стимулират метаболитните процеси в човешкото тяло, облекчават главоболието, намаляват последиците от стреса и т.н.

През цялата история на човечеството винаги е имало хора, които са посвещавали живота си на изучаването на растенията. Благодарение на тях, древните друиди, шамани и лечители, лечебните свойства на това или онова растение са известни в наше време.

Но растенията не само имат терапевтичен ефект, те са носители не само на активни вещества (витамини, макро- и микроелементи, алкалоиди). Също така са универсални защитни талисмани и амулети, тоест притежават невероятна сила, способността да защитават пространството около себе си от негативна енергия и да привличат положителни вибрации като магнити.

Подобно на хората, растенията са заобиколени от биополе, собствена аура. Отдавна е забелязано, че те даряват с някои свойства местата, където растат. Не случайно хората казват, че „в брезова гора - да се забавляваш, в борова гора - да се молиш, в елова гора - да се задавиш“. Това се дължи на факта, че всяко растение не само абсорбира въглероден диоксид, освобождавайки кислород в замяна, но също така трансформира отрицателната човешка енергия в добра, активна, носеща само положителен заряд.

Всяко растение обаче поглъща и трансформира само определени видове вибрации. Някои преработват негатива на мъката, депресията и тъгата, други трансформират енергията на суетата, хаоса, а трети пречистват пространството от агресия, омраза и гняв.

Подобни свойства на растенията се дължат преди всичко на техните астрологични връзки - всеки вид се покровителства от едно или друго зодиакално съзвездие и планета управител. Растението се характеризира с всички свойства на своето съзвездие. Всяко зелено растение е посредник между Слънцето (което в астрологията символизира Бог) и Земята, а следователно и човека. Растенията помагат на хората да абсорбират слънчевата енергия на радостта и да пречистват негативната енергия.

Силата на растенията се основава на факта, че те не само могат да очистят пространството, но и да привличат противоположна енергия от него, тоест, ако растението е призвано да почиства дома на човек от суета и хаос, то също ще привлича вибрации на мир, баланс и хармония от космоса. Всяко растение има двойна природа - почиства от негативни влияния и засилва положителните.

Растенията действат като почистващи филтри, премахвайки отрицателната утайка в околната среда и превръщайки отрицателната енергия в положителна. Такава растителна защита ще бъде много полезна за тези, които трябва да живеят до разгневени хора или изключително неспокойни, завистливи съседи. Растенията ще предпазват апартамента от негативна енергия и отрицателни вибрации отвън. Същото може да се каже и за личната защита. От древни времена за тази цел са били използвани всякакви талисмани и амулети - клонки, цветя, семена, листа, стъбла и кора от дървета.

Още по темата:

https://tribune.bg/bg/horoskop/lechebnata-energiya-na-darvetata/


Последвайте ни в Google News

 

Етикети природа, дървета
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати