Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Лечебната енергия на дърветата

Хороскоп

Лечебната енергия на дърветата

Снимка:

Дендротерапията е един от най-старите начини за избавяне от заболявания. Енергията на дърветата е област на знание, което нашите предци са владеели на високо ниво. Древните лечители вярвали, че едно дърво може да излекува човек от болестта. Било нещо обичайно да се носи пациентът при счупен ствол на дърво или да се спусне в дълбока кухина. Смятало се е, че по този начин може да се облекчи състоянието на болния.

Дърветата имат специална енергия, която включва в себе си спокойствие, сила и мъдрост. Те получават силата си от всеки един от четирите елемента: земя, вода, слънчева светлина и въздух. Дърветата са предимно живи същества, на които за разлика от човека, са им непознати гнева, тревогата и суетата, присъщи на хората. Тяхната аура винаги е чиста. Ето защо, рано или късно, всеки човек трябва да разбере необходимостта да се приближи до дърво и да се презареди с чистия естествен енергиен поток на тяхната биоенергия.

Когато се сприятеляваме с дървото, ние влизаме в духовен контакт и се превръщаме в едно цяло с него. В този контакт ние се променяме физически и емоционално и всяка от страните получава необходимото ѝ. Едната страна отнема негативната енергия, другата страна получава очистване на енергийното тяло.

Днес от лечебните способности на дърветата се интересуват специалистите по биоенергия. Изследванията вече дадоха първите резултати. Например, изследователите от Института по здравеопазване в Обединеното кралство са установили, че дърветата могат да повлияят на вътрешното състояние на човек поради мощната си енергия. Многобройни експерименти дават основание да се подчертаят три вида влияние:

- Дървета дарители (донори), които предават на човек биоенергия.

- Дървета получатели (вампири), които поемат енергия.

- Дървета, които са енергийно неутрални.

 

Дървета - донори: предават заряд за положителна енергия

Такива дървета - донори са дъб, бор, бреза, кедър, акация, овощни дървета. Смята се, че за да бъде използвано дарителство, е необходимо да се приближите до дървото от юг.

Дъб

По целия свят той е почитан като свещено дърво. В Русия храмове и светилища са построени в дъбови горички. До ден днешен хората са забелязали, че след разходка в близост до дъбове, мислите им се изясняват, силите се възстановяват. Това дърво концентрира енергията на силата, мъдростта, властта. Комуникацията с него ще бъде особено от полза за хората, занимаващи се с умствена дейност.

Дъбът предпочита енергични и амбициозни хора, оптимистите, не харесва песимисти. Неговата енергия е по-мъжествена, целенасочена, силна.

Бор

Това дърво въплъщава спокойствието и устойчивостта на духа. Ако сте в повратна точка и не можете да направите избор, време е да се срещнете с бора. Той ще ви успокои при стрес, ще облекчи нервното напрежение, раздразнителността. Мислите ви ще влязат в ред, правилното решение няма да ви остави да чакате много време. Това важи особено за хора с холеричен темперамент, реагиращи бурно на различни житейски ситуации.

В същото време, енергията на бора е доста тежка, така че дендротерапевтите не препоръчват дълга разходка в борови гори на хора с отслабено здраве.

Бреза

От нея идва мека и спокойна енергия, способстваща за изцелението на психични и телесни заболявания.

Брезата ще помогне при депресия, ще намали последиците от ежедневния стрес, ще дари душевен мир и равновесие. Това е състрадателно дърво с мека енергия. Помага на деца и бременни жени.

Най-добрият вариант за лечебно взаимодействие с брезата, е да живеете близо до нея или често да я посещавате.

Кедър

Любимо дърво на отшелници и знахари. Смята се, че привлича към себе си енергия от Космоса, затова разпространява концентрирана биоенергия и по този начин лекува хората, които често отиват при кедъра.

Дори официалната медицина признава лечебните свойства на кедъра, тъй като дървото, иглите и смолата отделят фитонциди, които са полезни за човешката нервна система. Хората със съществуващи нервни разстройства е полезно да посещават това дърво по-често.

 

Дървета с неутрална енергия

Топола

Това дърво се държи неутрално спрямо хората. По същество тополата е дърво-санитар, което активно абсорбира негативната енергия на околната среда и човека. Не е случайно, че това дърво често се засажда в градските паркове и площади: то значително подобрява екологичната ситуация.

Клен (Явор)

Поглъщайки енергийният потенциал отстрани, дървото след това го разпределя сред онези, които се оказват в неговата зона на влияние. Кленът е чудесен за облекчаване на стреса, намиране на спокойствие. Той има мека енергия: сякаш обгръща човек с биополето си, успокоява го и го насища с жизнена енергия. Много хора отбелязват, че след общуването с клен се усеща спокойствие и тиха радост, както при среща с добър стар приятел.

 

Дървета получатели (вампири), които поемат енергия

Не трябва да избягвате общуването с такива дървета. Те са в състояние да помогнат на човек, като абсорбират отрицателната енергия, отнемат излишната енергия и изчистват енергийните канали. Правейки това, те помагат за подобряване на благосъстоянието, облекчаване на стреса, помагат при излекуване на различни заболявания.

Трепетлика (Аспен )

Сред дърветата - реципиенти тя е лидер в усвояването на енергия; приема не само от хората, но и от микроорганизмите. Обърнете се към нея за помощ, ако имате нужда да се отървете от натрупаната отрицателна енергия. По този начин трепетликата помага в борбата с различни заболявания. Когато общувате с това дърво, трябва да бъдете внимателни, като помните, че то активно черпи енергия. Не се препоръчва да правите това повече от четвърт час.

Елша

Смята се, че това дърво покровителства семейството. Помага за укрепване на семейните връзки, колкото по-голямо е семейството, толкова по-мощна е подкрепата на елшата към хората. Според практикуващите дендротерапия, елшата е по-подходяща за жени, които се явяват пазителки на огнището.

 

Свързани статии

Дендротерапия – метод, използващ целебната сила на дърветата (tribune.bg)                                                                                                                                                                                                                                     


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още