Хранене по лунен календар – вторник – 23.07.19
В 21 лунен ден можете да не се замисляте за количеството храна, времето е подходящо за празнуване
Универсална препоръка за такива положителни дни е, че трябва да се грижите повече за качеството на храната, която ядете. В диетата ви трябва да доминират "живи" храни, в които да има минимум химическите добавки, мазнини, сол и захар. Спазвайки това просто правило, не рискувате да се събудите сутринта с подуване под очите, болки в корема и друг дискомфорт.
Днес можете да се поглезите с любимия си десерт, да отидете в ресторант, да организирате малък празник у дома. Добрата храна, особено ако се приготвя собственоръчно, ще ви донесе много удоволствие, а не вреда. Събиране с приятели, близки хора, роднини и семейство ще бъде много приятно. Можете да получите много положителни емоции от тях, а комуникацията ще подобри настроението ви.
Денят е свързан с кръвоносната система, затова са полезни за процедури по изчистване на кръвта и да се ядат продукти, които я засилват - черен дроб, червени плодове и зеленчуци, боровинки, нар, цвекло, домати и др., да се пие сухо червено вино.
Храната трябва да е лека, за да не пострада черният дроб, затова не злоупотребявайте с мазните продукти. Разнообразни зеленчукови и плодови продукти, рибни блюда, зърнени храни, яйца, млечни продукти са много полезни сега.
Днешното предложение:
ЗАДУШЕН СОМ С ЦЕЛИНА
Продукти: 600-700 г сом, ½ чаена чаша олио, 2 глави лук, 1 малка глава целина, 1 корен от магданоз, 1-2 стръка целина, 1/2 чаена чаша сухо бяло вино, дафинов лист, 1 ч.л. сушен босилек, черен пипер, сол.
Приготвяне: Рибата се почиства и се нарязва на парчета, осолява се и се нареждат в пръстен гювеч или в намазана с олио тава. Отстрани се слагат нарязаните зеленчуци, дафинов лист, черния пипер и стритият босилек.
Ястието се залива с олиото, виното и малко вода, покрива се с капак и се задушава във фурната.
РОМОВ СЛАДКИШ
Продукти: 4-5 яйца, 1 ч.ч захар, 1 ч.ч счукан пресят сухар, 1 винена чаша ром.
Приготвяне: Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се счуканият сухар и ромът. Сместа се разбърква добре, изсипва се в намазана с масло форма и се пече в умерена фурна. След като се опече, сладкишът се залива с плодов сироп по избор и се поръсва с пудра захар.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--vtornik--230719/
Коментари (0)
Добави коментар