Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Камъни според зодиакалния знак – 2 част

Хороскоп

Камъни според зодиакалния знак – 2 част

Снимка:

Минерали и скъпоценни камъни са играли важна роля в живота на хората от праисторически времена. В днешно време тяхната езотерична и натуропатична употреба отново излиза на преден план. Всеки камък и кристал има своя собствена вибрация, която може да предава на човешкото тяло, както и да абсорбира от него негативните енергии и заболявания.

Скъпоценните камъни могат да се носят самостоятелно или дори да бъдат обвити в благороден метал като бижута, да се носят в джобове, чанти, да се държат у дома и да се поставят върху болни места или съответната чакра, които се нуждаят от помощ за лечебни цели. Можем да използваме камъните дори и да не сме болни, тъй като те имат значителен енергизиращ ефект. Скъпоценните камъни са пряко свързани с определени планети, така че те също могат да пренасочват силата и въздействието на тези планети към нас.

Важно е редовно да почистваме нашите скъпоценни камъни и кристали от отрицателни енергии. Може да са накиснати в солена вода за един ден, заровени в сол, на лунна светлина, накиснати в дъждовна или светена вода или дори държани под течаща вода, лесно можете да се отървете от негативните енергии, които са се натрупали в камъка.

Кой кристал или камък е най-подходящ за всеки астрологичен знак? Въз основа на хороскопа всеки може да избере камъка, който ще му помогне да поддържа физическа и психическа форма. При лечението със скъпоценни камъни могат да бъдат отстранени проблеми не само на тялото, но и на душата.

 

Камъни според зодиакалния знак – Част 1

Везни

Опал - Прогонва безразличието и депресията. Стимулира метаболизма и функцията на черния дроб, поддържа гениталиите здрави. Помага за преодоляване на страха и промените в настроението. Той носи вярност в една връзка и държи далеч ревността.

Препоръчва се за чакри: половата и коронната чакри

 

Корал - Легендата разказва, че ако такъв камък загуби цвета си, приятел умира. Като лечител, той незабавно балансира, подобрява духовната чувствителност, премахва кошмарните сънища, подобрява метаболизма и помага на момичетата и жените да преживеят трудните дни. Подобрява тонуса и облекчава умората, намалява стреса, страха, тревожността, депресията, създава добро чувство. Коралът има благоприятен ефект върху човешката психика, неутрализира негативните състояния - гняв, завист. Той се използва за привличане на добър късмет, смята се за универсално средство за защита от уроки.

Препоръчва се за чакри: коренова, полова и сърдечна чакра

 

Скорпион

Гранат - Той намалява агресията, укрепва самочувствието, стабилизира кръвното налягане и премахва депресията. Също така е отличен за засилване на сексуалните инстинкти и повишаване на потентността! Прогонва кошмарните сънища, успокоява, помага за балансиране на енергията. Има положителен ефект върху храносмилането, дишането, кръвообращението и имунната система. Смята се, че гранатовите огърлици помагат при висока температура, болки в гърлото и продължително главоболие. Гранатът очиства организма, помага за регенериране на увредените органи и тъкани, стимулира работата на хипофизата.

Препоръчва се за чакра: коренова чакра

 

Хематит – Има положителен ефект при кръвотечения, може да помогне при уринарни и хормонални нарушения, отличен при изгаряния, възпаления, проблеми с малкия мозък и далака. Има положителен ефект върху кръвоносната система, нормализира кръвното налягане, повишава устойчивостта към стреса, стимулира сексуалната енергия. Той лекува заболявания на черния дроб, бъбреците, далака и панкреаса. Хематитът може да помогне и при венерически заболявания. Той придава сила и гордост на своя носител.

Препоръчва се за чакра: коренова чакра

 

Яспис - Като цяло дава смелост, може да помогне за укрепване на имунната система, противовъзпалителни, храносмилателни и други стомашни разстройства. Отличен срещу жлъчни, чернодробни и бъбречни заболявания. Той носи радост и щастие в живота на носещия. Облекчава болката, отличен хемостатик.

Препоръчителна чакра: полова, слънчев сплит и сърдечна чакра

 

Стрелец

Сапфир - Укрепва мозъка, стимулира нервните клетки. Укрепва духовната сила, пази чистотата на ума, пази тялото и душата от зло. Също така е отличен срещу трудности при вземане на решения, стрес, тревожност, прекомерна активност и безсъние. Най-голямото му предимство е, че ви помага да виждате грешки и да вземате правилни решения.

Препоръчва се за чакра: третото око

 

Аметист - Отличен при истерия, тонзилит, респираторни оплаквания. Той помага на притежателя за трезвеност, интелект, ясни мисли. Укрепва волята. Поставянето му под възглавницата помага да спите спокойно. Той има изключително добър ефект върху мозъка, затова е полезен и при ученето, той може да помогне и при зарастването на рани, помага на бели дробове и дихателни пътища. Използва се и за натъртвания, хематозни рани, кожни проблеми, определени проблеми с нервите, стомаха и червата. Когато се поставя на правилното място, дори може да има положителен ефект върху цяла стая.

Препоръчва се за чакра: слънчев сплит и коронна чакра

 

Козирог

Тигрово око – Зарежда тялото с жизненост. Разтваря натрапчивите мисли. Твърди се, че е отличен срещу махмурлук. Използва се срещу безсъние и сънна болест, но се използва и при астма. Има добър ефект върху кръвта и помага за повишаване нивата на кислород в цялото тяло.

Препоръчва се за чакра: чакра на слънчевия сплит

 

Оникс - Камъкът на самоуверените хора, които знаят как да настояват на своето. Пръстенът с оникс предпазва собственика от внезапна смърт. Той намалява нервността, разсейва тъгата, помага ви да преживеете трудни времена. Отличен при проблеми със ставите на коленете, стъпалата и ръцете. Подходящ е и за бъбречни и жлъчни заболявания. Той значително подобрява благосъстоянието, развеселява носителя.

Препоръчва се за чакра: коренова чакра

 

Водолей

Сапфир - Укрепва мозъка, стимулира нервните клетки. Укрепва духовната сила, пази чистотата на ума, пази злото от тялото и душата. Също така е отличен срещу трудности при вземане на решения, стрес, тревожност, прекомерна активност и безсъние. Най-голямото му предимство е, че ви помага да виждате грешки и да вземате правилни решения.

Препоръчва се за чакра: чекра

 

Аквамарин - Отличен при метаболитни проблеми, стомашни язви, проблеми с далака и черния дроб. Това ви прави подходящи, прогонва срамежливостта, изпълва ви с надежда и увереност и носи късмет на любовта! Разтваря вътрешните блокове, помага за просветляването и осъществяването на връзки. Използва за лечение на простудни заболявания, възпаления на гърлото, проблеми с гласните струни, лимфните възли, хълцане, заекване, проблеми с щитовидната жлеза, челюстта, зъбите. Осигурява подем на имунната система. За целта е необходимо да се положи на гърлото за определено време или да се носи като бижу в тази област.

Препоръчва се за чакра: гърлена чакра и третото око

 

Риби

Аметист - Отличен при истерия, тонзилит, респираторни оплаквания. Той помага на притежателя за трезвеност, интелект, ясни мисли. Укрепва волята. Поставянето му под възглавницата помага да спите спокойно. Той има изключително добър ефект върху мозъка, затова е полезен и при ученето, той може да помогне и при зарастването на рани, помага на бели дробове и дихателни пътища. Използва се и за натъртвания, хематозни рани, кожни проблеми, определени проблеми с нервите, стомаха и червата. Когато се поставя на правилното място, дори може да има положителен ефект върху цяла стая.

Препоръчва се за чакра: слънчев сплит и коронна чакра

 

Нефрит - Прекрасен балансиращ камък, който има уникална енергия и притежава ценни метафизични свойства. Дарява своя собственик със смелост, мъдрост, емоционален баланс, издръжливост, хармония и здраве. Носи изцеление и стабилност на своя притежател. Той не допуска никаква негативна енергия или отрицателни мисли да повлияят върху лицето, което го носи. Създава мир и хармония в живота на своя носител. Подобрява изразителността, прави ви безкористни. Вдъхва разумна смелост и спокойствие. Отличен срещу мигрена, при грип, очни заболявания, проблеми с щитовидната жлеза. Действа върху белите дробове, сърцето, бъбреците, имунната, нервната и репродуктивната система. Носенето на камък или бижута от нефрит, спомага за постигане на щастие и хармония в семейните отношения. Китайските императори са поставяли нефрит под възглавницата си, за да запазят своята жизненост, енергия и младост.

Препоръчва се за чакра: третото око  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още