Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Камъни според зодиакалния знак – Част 1

Хороскоп

Камъни според зодиакалния знак – Част 1

Снимка:

Минерали и скъпоценни камъни са играли важна роля в живота на хората от праисторически времена. В днешно време тяхната езотерична и натуропатична употреба отново излиза на преден план. Всеки камък и кристал има своя собствена вибрация, която може да предава на човешкото тяло, както и да абсорбира от него негативните енергии и заболявания.

Скъпоценните камъни могат да се носят самостоятелно или дори да бъдат обвити в благороден метал като бижута, да се носят в джобове, чанти, да се държат у дома и да се поставят върху болни места или съответната чакра, които се нуждаят от помощ за лечебни цели. Можем да използваме камъните дори и да не сме болни, тъй като те имат значителен енергизиращ ефект. Скъпоценните камъни са пряко свързани с определени планети, така че те също могат да пренасочват силата и въздействието на тези планети към нас.

Важно е редовно да почистваме нашите скъпоценни камъни и кристали от отрицателни енергии. Може да са накиснати в солена вода за един ден, заровени в сол, на лунна светлина, накиснати в дъждовна или светена вода или дори държани под течаща вода, лесно можете да се отървете от негативните енергии, които са се натрупали в камъка.

Кой кристал или камък е най-подходящ за всеки астрологичен знак? Въз основа на хороскопа всеки може да избере камъка, който ще му помогне да поддържа физическа и психическа форма. При лечението със скъпоценни камъни могат да бъдат отстранени проблеми не само на тялото, но и на душата.

Овен

Рубин - Препоръчва се за употреба срещу припадък, обща умора и ниско кръвно налягане. Той подобрява кръвообращението, облекчава болката и е особено подходящ за преодоляване на главоболие. Поставен върху сърдечната или кореновата чакра, малък рубин зарежда с енергия носителя, засилва инициативата и помага за преодоляване на неочаквани промени в настроението. Разсейва тъгата и носи късмет на собственика си. Камъкът трансформира блокираната енергия на свръхнапрегнатия гняв.

Препоръчва се за чакра: коренова чакра

Гранат - Той намалява агресията, укрепва самочувствието, стабилизира кръвното налягане и премахва депресията. Също така е отличен за засилване на сексуалните инстинкти и повишаване на потентността! Прогонва кошмарните сънища, успокоява, помага за балансиране на енергията.

Препоръчва се за чакра: коренова чакра

Телец

Смарагд - Той е символ на лоялност, вечна любов и младост. Увеличава привлекателността, предпазва от очни заболявания, вирусни инфекции. Психологически ефекти: разтваряне на страхове и задръжки, изграждане на хармонични отношения, създаване на баланс, повишаване на самочувствието.

Препоръчва се за чакра: сърдечна чакра

Тюркоаз -Тюркоазът премахва тъгата и горчивината, разсейва задушения гняв, създава спокойствие, подобрява нашата изразителност. Той прогонва депресията и ви помага да овладеете задръжките. Това е защитен камък, може да ви помогне да станете по-духовно балансирани. Използва се по много начини за лечение на врата, гърлото и проблеми с гърдите. Той също така се използва за детоксикация, облекчаване на болката и облекчаване на спазми.

Препоръчва се за чакра: гърлена чакра

Розов кварц – Камъкът на любовта. Отличен срещу изтощение и обща умора. Подобрява психическото състояние на притежателя си, дейността на централната нервна система и хипофизната жлеза. Използва се, наред с други неща, за неутрализиране на магнитни полета, сърдечни проблеми, сексуални затруднения и увеличаване на плодовитостта.

Препоръчва се за чакра: сърдечна чакра

Близнаци

Топаз - Освобождава ви от мъчителни мисли, има общоукрепващ ефект. Отличен срещу хемороиди, конюнктивит, депресия и зависимости. Той се справя добре с ревността, изтощението и укротява темперамента.

Препоръчителна чакра: чакра на главата

Ахат - Символ на почтеност, здраве и богатство. Той укрепва носителя и може да му помогне да постигне значителни победи, дори в хазарта. Отличен срещу менингит, чревни проблеми, кожа, тумори, лошо храносмилане, епилепсия, язви.

Препоръчителна чакра: коренна, полова, слънчев сплит и сърдечна чакра

Рак

Аметист - Отличен при истерия, тонзилит, респираторни оплаквания. Той помага на притежателя за трезвеност, интелект, ясни мисли. Укрепва волята. Поставянето му под възглавницата помага да спите спокойно. Той има изключително добър ефект върху мозъка, затова е полезен и при ученето, той може да помогне и при зарастването на рани, помага на бели дробове и дихателни пътища. Използва се и за натъртвания, хематозни рани, кожни проблеми, определени проблеми с нервите, стомаха и червата. Когато се поставя на правилното място, дори може да има положителен ефект върху цяла стая.

Препоръчва се за чакра: слънчев сплит и коронна чакра

Лунен камък или селенит - Той носи неочаквана радост, успех, растеж. Това е отлично „лекарство“ за страх, хармония и шизофрения. Той помага за развитие на ясновидски способности и дава яснота, особено на пълнолуние (с лунен камък под възглавницата) съзнателно сънуване и запомняне на сънищата. Смята се за женски камък. Той засилва функционирането на епифизната жлеза, като по този начин спомага за хормоналния баланс, може да помогне при менструалните и възрастови оплаквания.

Препоръчва се за чакра: половата и гърлената чакри

Лъв

Диамант - Той повишава самочувствието и осигурява цялостна защита. Създава постоянство и неприкосновеност. Премахва несигурността, страха, обърканите сънища, нервното напрежение. Подобрява самочувствието и баланса.

Препоръчителна чакра: всички

Кехлибар - Кехлибарът има много добър ефект върху различни кожни заболявания: например, циреи, екзема, афти, обриви, псориазис, херпес зостер, алергии, ангина (възпалено гърло), и дори брадавици. Тъй като скалпа също е кожа, кехлибарът е ефективен срещу лечение на косопад и пърхот. Също има лечебен ефект върху дихателните пътища: може да се използва за укрепване на белите дробове, в случай на тонзилит, кашлица, магарешка кашлица, белодробни заболявания (включително пневмония), астма. Успокоява треската и стимулира дейността на тимуса. Отличен при инфекциозни заболявания. Подобрява паметта, облекчава безпокойството, дава решителност.

Препоръчва се за чакра: чакра на слънчевия сплит

Дева

Тигрово око – Зарежда тялото с жизненост. Разтваря натрапчивите мисли. Твърди се, че е отличен срещу махмурлук. Използва се срещу безсъние и сънна болест, но се използва и при астма. Има добър ефект върху кръвта и помага за повишаване нивата на кислород в цялото тяло.

Препоръчва се за чакра: чакра на слънчевия сплит

Яспис - Като цяло дава смелост, може да помогне за укрепване на имунната система, противовъзпалителни, храносмилателни и други стомашни разстройства. Отличен срещу жлъчни, чернодробни и бъбречни заболявания. Той носи радост и щастие в живота на носещия. Облекчава болката, отличен хемостатик.

Препоръчителна чакра: полова, слънчев сплит и сърдечна чакра  

Камъни според зодиакалния знак – 2 част

 

Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още