Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Магическите свойства на жълтия кантарион

Хороскоп

Магическите свойства на жълтия кантарион

Магическите свойства на жълтия кантарион - Tribune.bg
Снимка:

Жълтият кантарион е много мощна магическа билка, която помага в борбата с различни тъмни сили. Смята се, че той поглъща слънчевата светлина, която след това споделя с човек, освобождавайки го от психически и физически заболявания, както и изгонвайки всякакви зли духове, които се страхуват от слънцето.

Едно от популярните имена на жълтия кантарион е Христова кръв. Според легендата жълт кантарион поникнал близо до кръста, на който бил разпнат Христос, и от кръвта на Божия Син придобил голямата си лечебна сила. В старите времена това растение е наричано още Йоанова кръв. Има легенда, според която цветето израснало там, където падали капки кръв на екзекутирания Йоан Кръстител. Ето защо жълтият кантарион има магически свойства със специална сила. Другите имена са лечебна звъника, порезниче, чудотворка.

За разлика от много други растения, тази билка не се използва за опушване на помещения - жълтият кантарион действа най-добре при директен контакт с хора. При магически ритуали подземните части на растението не се използват - то е известно със своята „слънчева“ енергия, така че трябва да откъснете само стъблата и цветята.

Най-добре е да събирате жълт кантарион за магически цели в нощта на Еньовден. Подобно на много други растения, той придобива най-голямата магическа сила по това време. Ако не е възможно да съберете на този ден, четвъртък, петък или събота е подходящо, най-добре - рано сутрин преди зазоряване.                                                                             

Растението се поставя в обувки, джоб, чанта за късмет;

Чаят от жълт кантарион облекчава умората и леко неразположение;

Клонка, която се носи под дрехите, укрепва волята;

Суха билка се поставя в леглото на детето (под матрак или възглавница), за да го предпазва от всякакви нещастия и болести;               

Способността да предпазва от лоши очи и уроки се засилва, ако растението е било в контакт с огъня. Според поверието, ако изплетете венец от жълт кантарион, сложите го на главата си и прескочите огъня с него, тогава той ще придобие магическа сила и ще се превърне в силен защитен талисман. За същата цел клонките на растението се държат над огъня за няколко секунди, преди да се използва жълтия кантарион.

Жълт кантарион, закачен над входната врата, няма да позволи на човек с лоши намерения да влезе в къщата. За да защитите дома си, можете да разсипете сухи цветове на това растение под постелката на вратата.

В народната медицина и магия жълтият кантарион винаги е бил смятан за лечебно растение с универсално действие, помагащо при 99 заболявания. Болните са отвеждани през нощта в гората, където цъфти най-много, за да спят, заобиколени от благотворното влияние.

На онези, които били измъчвани от нервни разстройства, били поставени растения до леглото. Давали са билков „слънчев“ чай на изтощените, склонни към депресия. Но на първо място, жълт кантарион е бил използван за лечение на онези заболявания, причинени от вредното магьосничество.

Осветеният жълт кантарион се поставя под възглавницата: за родилките - за лесно и успешно раждане и за хората, страдащи от безсъние - за добър сън. Жените, които не са могли да заченат дете, са били посъветвани да консумират чай от жълт кантарион на гладно като средство за избавяне от безплодието.

Още за жълтия кантарион може да прочетете тук:

Жълт кантарион в тибетската медицина (tribune.bg)                                                                                                                                                                                                                     


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети