Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Сънищата и Луната – понеделник – 01.07.19

Хороскоп

Сънищата и Луната – понеделник – 01.07.19

Сънищата и Луната – понеделник – 01.07.19 - Tribune.bg
Снимка:

28 лунен ден, Луна в Близнаци

В този лунен ден сънищата са пророчески. В тях можете да видите бъдещето си.

Сънищата ви могат да сочат пречки, трудности в делата ви и начини за тяхното преодоляване.

Направете си заключения и знайте: сънят само предупреждава, а дали ще се сбъдне или не - зависи от вас.

В съня си човек може да види какъв е бил в предишния си живот.

В допълнение, сънищата в този ден отразяват чувствения свят на човек, неговата емоционална сфера, сферата на любовта и затова при тълкуването на съня, може да се вземат предвид препятствията, свързани с проявлението на любовта и ако откриете някакво указание, следвайте го.

Ако нищо не запомните от съня си, то означава, че твърде много сте се отдалечили от своята духовна същност, образно казано, прекъснали сте връзката си с небесата. Следователно трябва да се погрижите за това, отново да запалите в себе си своята божествена светлина, да станете добър и търпелив човек.

Сънищата и съновиденията подобряват паметта

Учените се опитват да разгадаят феномена сън в продължение на много години.Този път учените от Харвардската медицинска школа изучават как сънят влияе върху способността за учене (обучение). Изследователите са установили, че сънят и сънуването са полезни и ефективни за образователния процес.

По време на проучването 99 участници се учили да се ориентират във виртуален лабиринт. По време на почивката половината от участниците заспали за 90 минути, а другата половина са останали будни. В продължение на проучването всички участници в същия ден били проверени отново за това как са усвоили материала. Тези, които са имали сънища, са имали по-добри показатели от тези, които са спали, но не са имали сънища или са били будни.

Д-р Дженифър Аштън отбеляза, че обяснението на ефектите от съня върху ученето е трудно. Има няколко стадия на сън и повечето сънища идват при нас след 90-та минута.

"Нашите сънища могат да бъдат средствата с помощта, на които паметта възпроизвежда видяното или наученото от нас. Някои хора гледат на съня, като нещо тайнствено или развлекателно, обаче, нашето изследване показва, че сънят е страничен продукт от обработката на паметта, казва тя. И добавя, че учените подозират, че няма никаква полза да си спомняме нашия сън.

В проведеното изследване се прибягва до 90-минутен сън, защото ако участниците спят повече, те биха влезли във фазата на бързият сън, в която човек обикновено вижда сънища. Д-р Аштън твърди, че като се спи само 12 минути, човешкото тяло може да извлече ползите от съня. Въпреки това, тя отбеляза, че хроничното недоспиване в средата на седмицата не може да бъде компенсирано със „сънлив“ уикенд. В идеалния случай човек трябва да спи поне 7-8 часа. "Ние спим по-малко, така че рискуваме не само физическото и психологическото здраве, но и интелектуалните способности", заключава тя.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети