Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Александър Ненков: Опира до морал - ходене до магазин не изисква каране в насрещното

Мнения

Александър Ненков: Опира до морал - ходене до магазин не изисква каране в насрещното

Снимка:

Законите са за всички, казва депутатът от ГЕРБ

Свидетели сме на зачестили пътни инциденти с кортежа на президента и неговата съпруга. Коментар на депутата Александър Ненков от ГЕРБ.

- Аз съм напълно убеден, че в една правова държава законите трябва да се спазват от всички. Да, НСО са със специален режим на движение, но по мое мнение само когато съответната персона се налага да бъде бързо придружена, когато има елемент на спешност. Включително тук влиза и КАТ. Прави ми впечатление, че понякога без да има специален режим, нарушават правилата. Лично мен това винаги много ме е дразнело. Без екстремна ситуация и специален режим, те трябва да спазват законите.

Още повече – за да не се стига до по-тежки инциденти?

- То ламарината е най-малкият проблем. Факт е, че може да се стигне до много по-сериозен инцидент, при който да пострадат хора – както цивилни, така и служители на НСО. Последните наистина рискуват живота си всеки ден в ситуациите, когато предпазват една ВИП персона. Те трябва да са готови всеки един ден, по 24 часа, за една такава рискова ситуация. Вярвам, че когато няма такава спешност, когато няма екстремна ситуация е хубаво да спазват правилата за движение по пътищата. Всички искаме да живеем в държава с правила, които се спазват.

Т.е. да карат, а не да пилотират тези коли?

- Не трябва да се прекалява. Когато една кола е в спешност и със специален режим, може да си позволява да кара в насрещното. Но специално ситуацията за движение в насрещното от онзи ден с президентшата... При положение, че отива в някакъв магазин – извинявайте! Това е абсолютно вина на самата персона, защото тя може да каже на служителите на НСО, че няма спешна работа, че не бърза. А вместо да заобиколят, те минават в насрещното. Няма как да се съглася, че тук има някаква екстремна ситуация, която налага самите служители да предприемат тези действия. Естествено, че самите ВИП-персони не определят начина на работа на служители, но аз съм убеден, че ако самата госпожа не бе помолила и не е изразила желание бързо да се стигне до някъде, служителите на НСО са щели да минат по нормалния ред.

Може би президентската двойка трябва да съобразява живота си с ежедневието на софиянци.

- Ами не може отиването в един магазин да бъде презумпция да се мине в насрещното. Абсолютно тук въпроса опира до морал. Всяка една ВИП персона може да съобрази графика със задачите си. Вчера говорих с г-н Главчев, който беше председател на НС и той сподели, че винаги е казвал на служителите на НСО да спират на пешеходна пътека, да спират на светофари. Ако не се налага нещо свръх екстремно – да се спазват правилата. Вярвам, че всеки един гражданин уважава работата на НСО, но е възможно самите ВИП-персони в тези коли да имат малко по-висок праг на морал и да не поставят останалите граждани в риск.

Интервю на Моника Гаджанова  


Коментари (2)

Асен Напълно прав законите са за абсолютно всички без значение какъв си и кой си, много добре се е изказъл Ненков
23.11.2018 12:15 / Отговор
Пич Какво да очакваме от гебераст в герберастко педерастки долнопробен генератор на фалшиви новини. ГЕРБ - фалшивата партия на дебилите.
23.11.2018 18:50 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още