Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Андрей Кузманов преди медалите: Няма да поема отговорност при слабо представяне на Олимпиадата

Мнения

Андрей Кузманов преди медалите: Няма да поема отговорност при слабо представяне на Олимпиадата

Андрей Кузманов преди медалите: Няма да поема отговорност при слабо представяне на Олимпиадата - Tribune.bg
Снимка:

„Не, няма да поема никаква отговорност, ако нашите състезатели, да не дава Господ, се представят зле или имаме малко квоти. Има хора, които са поели отговорност четири години, гарантирали са 5 квоти, 20 квоти, 50 квоти, 10 медала и така нататък", така служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов коментира предстоящата Олимпиада при първата си пресконференция, след като пое поста от Красен Кралев. Още тогава (бел.ред. на 20-ти май ) служебният министър си изми ръцете за предстоящите резултати от игрите в Токио.

Тогава, в желанието си да дезертира от евентуален неуспех, той изтъкна, че четиригодишният олимпийски цикъл не е бил под негово ръководство. По думите на Кузманов един спортист не се изгражда за два месеца от служебно правителство. Това ставало за четири години, пет години и така нататък.

Така на практика още през май стана ясно, че единственият отговорен за представянето на българските състезатели е дългогодишният министър на спорта Красен Кралев. Учудващо е, защо това изказване на Кузманов е забравено, а през последните няколко дни в интернет се завихриха спорове, защо Кралев на страницата си във Фейсбук поздравява участниците ни и поема отговорност за техните резултати.

Още в началото на Олимпийския цикъл през 2016 година министърът на младежта и спорта обяви програмата и стратегията, по която ще се готвят състезателите. Пет години по-късно (бел.ред. Олимпиадата беше отложена с една година заради пандемията от Ковид-19) тази тактика дава плодовете си и трудът на всички се е оказал напълно успеше. Страната ни успя да влезе в ТОП 30 по медали в Токио. Имаме златен по бокс при жените за първи път в историята на този спорт в страната ни. Реално по брой олимпийски титли игрите в Токио са най-успешните за България от Сидни 2000.

Ех, колко лесно е абдикираш, за да се застраховаш за евентуални грешки на другите. Да, спорта има нужда от реформи, да има още зали и бази, които да се приведат в нормален вид, но колко бяха подновени? Колко ремонти и допълнителни финансирания помогнаха младите да се върнат залите? Колко купи и световни първенства се проведоха в страната ни, още колко предстоят? Защо някои зачеркват това в желанието си да изчегъртват безогледно!?


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети