Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Красен Кралев: Кузманов така и не се вслуша в призива ми да спре да се излага, повтаряйки едни и същи лъжи

Мрежата

Красен Кралев: Кузманов така и не се вслуша в призива ми да спре да се излага, повтаряйки едни и същи лъжи

Снимка:

Време е да си съберете багажа и да напуснете ММС, написа още бившият министър

Бившият министър на спорта Красен Кралев отново повдигна въпроса за спрените строежи на физкултурните салони, които бяха спрени по време на служебното правителство на Румен Радев и след разпореждане на ресорния министър Андрей Кузманов.

Ето какво написа Кралев:

“По-добре дръжте устата си затворена и оставете хората да ви смятат за глупави, отколкото да я отворите и да разсеете всички съмнения!”Марк Твен

Служебният министър на младежта и спорта на Румен Радев и неговият екип продължават да се давят в собственото си незнание. Андрей Кузманов така и не се вслуша в призива ми да спре да се излага, повтаряйки едни и същи лъжи вече три месеца.

Усещайки, че времето им изтича, узорпаторите на властта правят последен опит да бъдат запомнени. Уви, показвайки отново и отново глупост и невежество.

Повтарям отново, че единствената причина да не се строят салони в момента е бездействието на Андерй Кузманов! И питам: Защо служебният министър не може да отговори на моя въпрос - защо не е проведена процедурата за избор на строителен надзор?!

1. Андрей Кузманов твърди, че  работата по физкултурните салона не е започнала-откровена лъжа! На 5-ти юли с Бойко Борисов открихме завършения физкултурен салон към СОУ "Отец Паисий" в село Тополово!

2. “Под въпрос е къде са отишли 30 млн. лв. от общо 60 млн. лв. бюджет на Министерството на младежта и спорта”-откровена лъжа!

Бюджетът на Министерството е 90 млн лева. Които до последната стотинка са изхарчени по правилата. 25-те милиона за физкултурни салони са допълнителни средства към бюджета на ММС, дадени с постановление на Министерски съвет.

3. Фирмите не са създадени “вчера”, става въпрос за консорциуми от фирми с дългогодишна история и експертиза за участие в процедурите по ЗОП! Имах надежда, че за три месеца временният министър ще успее да направи разлика между процедури с пряко възлагане и процедури по Закона за обществените поръчки. Това така и не се случи.

Всичко изброено съм го повтарял многократно. Очевидно Андрей Кузманов страда не само от липса на управленски капацитет, но и от дефицит на интелект. Или просто търси внимание!?

Господин Кузманов, време е да си съберете багажа и да напуснете ММС. Няма да липсвате на никого, най-малко на спортната общественост!  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още