Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Асен Василев „плагиатства“ работата на депутатите: Приписа си заслугата за увеличените пенсии и помощите

Мнения

Асен Василев „плагиатства“ работата на депутатите: Приписа си заслугата за увеличените пенсии и помощите

Асен Василев, който не веднъж бе обвиняван в афери с плагиатство, доказа че наистина е много добър в това за си приписва чужди заслуги. С масираната си фейсбук програма и лъскави клипове, партията му с Кирил Петков атакуват хората с откровено неверни твърдения.

Така например в социалните мрежи се разпространява видео с участието на бившият финансов министър на Румен Радев, в което той разказва, как благодарение на него доходите на пенсионерите са се повишили, а над 1 милион от възрастните хора в България са излезли извън линията на бедност. Всичко това станало възможно, защото той бил „промяната“, донесъл „промяната“ и вече всички с актуализацията на бюджета, за която основна заслуга има Василев, всички пенсионери у нас живеели по-добре.

Василев обаче явно не помни, че помощта от 120 лева на месец, с която той се хвали беше предложение на депутатите от ДПС, подкрепена с гласовете на ГЕРБ и БСП, за да може възрастните хора да посрещнат тежката Радева зима.

Актуализацията на пенсиите отново стана възможна с гласовете на депутатите.

В тези клипове, които буквално заливат фейсбук и дори ДБ могат да им завидят на масираната атака, Василев пропуска да сподели, че в неговия бюджет нямаше никакви предвидени пари за образование, МВР, отбрана, за помощи, за медици. Общо взето той искаше депутатите да му подпишат един празен чек. Именно затова се наложи целия бюджет да бъде основно пренаписан, което обаче Василев пропуска да спомене. Пропуска да каже в тези клипове, че от началото на служебното правителство на Румен Радев, където именно изгря неговата звезда, държавата е на път да изтегли поредния дълг в рамките само на няколко месеца.

Най-важното, което обаче пропуска Василев е, че неговият любим приятел, неразделен партньор и съпрецедател на движението, което така и не успяха да регистрират като партия, Кирил Петков е нарушил основния закон в държавата - Конституцията.   


Топ новини

виж още

Актуална тема