Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Битката за Перник – силен кмет срещу популист

Мнения

Битката за Перник – силен кмет срещу популист

Снимка:

Станислав Владимиров се бори за кметското кресло, но срещу него е най-успешният кмет на града до момента Вяра Церовска

Перничани тази неделя ще определят съдбата си за следващите 4 години. Те избират между досегашния управник д-р Вяра Церовска и депутата Станислав Владимиров - по-известен като Станката. Само 1% раздели двамата след първия тур на Местните избори в миньорския град.

С какво са известни двамата кандидати сред своите съграждани?

Д-р Церовска вече има един успешен мандат зад гърба си. Тя пое Общината в тежко финансово положение след дългогодишно управление в „червено”. При встъпването ѝ в длъжност задълженията на Перник бяха 37 млн. лева към различни институции и фирми. Благодарение на оздравителния план и правилната финансова политика, която беше водена от Церовска, дългът беше стопен с 15 млн.

Вяра ЦеровскаВяра Церовска

Това беше потвърдено от министъра на финансите Владислав Горанов, малко преди старта на кампанията. Въпреки тежкото положение, през нейния мандат настъпи подобрение на инфраструктурата в града. Бяха изградени 19 спортни площадки, които се ползват безплатно от гражданите. Беше изграден атрактивният „Парк на предизвикателствата”, който е най-големият в Югозападна България.

Майките в града са доволни от това, че децата им получиха възможността да растат в приятна и уютна среда, благодарение на изградените детски площадки и кътове из целия град. Две детски градини изцяло бяха обновени по всички европейски стандарти. Перничани получиха обещаната и дългоочакваната велоалея, която е с дължина 6.6 км и свързва централната градска част с кв. „Изток”.

Вяра ЦеровскаВяра Церовска

Сред приоритетите на управлението ѝ беше и подобрението на пътната инфраструктура в Перник. Изграденото ново кръгово кръстовище в кв. „Изток” промени облика на входа на града и реши проблема със задръстванията в пиковите часове. Ремонтирани бяха редица улици, паркинги, подлезът в кв. „Изток” и мостът над река Струма, свързващ кв. „Варош” с центъра на града. Много от кварталите в миньорския град промениха своя облик със санираните 44 жилищни блока по Националната програма за енергийна ефективност.

Благодарение на добрата работа между Общината и Министерството на младежта и спорта бяха ремонтирани две от залите, които дълги години бяха затворени за спорта в Перник. Вяра Церовска оставя зад себе си готовите проекти за нов воден цикъл, важната пътна връзка „Марина Бара”, ново кръгово кръстовище в кв. „Иван Пашов”, надлез „Иван Вазов” и изграждане на индустриална зона, която ще разкрие нови работни места. Церовска успя да съживи и интереса на редица инвеститори, които да работят в и за Перник през следващите години.

Вяра ЦеровскаВяра Церовска

Кой излиза срещу нея?

Станислав Владимиров беше сред избраните за народни представители от региона в 44-то Народно събрание. През цялото време обаче той се опитваше да трупа дивиденти на гърба на съгражданите си. С поведението си в пленарната зала Владимиров показа рано амбициите си да бъде кандидатът на БСП за кмет на Перник. Това се четеше в неговото поведение и тези, които предполагаха, че именно той ще бъде номиниран не сгрешиха.

Той отправяше редица въпроси към министрите от кабинета, въпреки че на местно ниво по проблемите вече се работеше. Ясен знак за популистката политика, която ще води, бяха неговите фотосесии пред обектите, споделени в социалните мрежи. Неговата биография е широко коментирана в Перник. Тя е кратка, с началнически позиции в дружества на територията на града. За перничани не е тайна, че Владимиров е бил част от екипа при фалирането на почистващото предприятие „Комуналстрой”. Той направи опит за натрупване на дивидент и от протестите за чистия въздух, но никой не е забравил, че Станката беше зам.-директор на топлофикационното дружество, когато то фалира, а сметките на перничани бяха непоносимо високи.

Тогава мнозина спряха кранчето на своите радиатори, за да могат да преодолеят кризисната ситуация. В биографията на Владимиров ще видим, че е бил и зам.-кмет на Община Перник в предишното управление, което остави след себе си огромен дълг. По негово време беше взето решение за бутафорната реконструкция на историческата крепост „Кракра”. Една от гордостите за перничани се превърна в срам за града на световно ниво. Ръководител на този проект беше небезизвестният партиен номенклатурчик Ненко Темелков - вуйчо на кандидат-кмета Владимиров. В града върви шега, че при успех на Станката в неделя, конците на управлението ще бъдат дърпани от Вуйчо. Не трябва да се забравя, че дългоочакваният ремонт на площад „Кракра” е също сред недостойните петна на предишното управление.

В неделя перничани правят важен избор за пътя на промените и своето развитие. На кого ще бъде доверено бъдещето на града всеки трябва да прецени сам. Да се запознае със свършеното от Вяра Церовска и доколко обещанията на Станислав Владимиров са реални и изпълними. Той разчита на голословието и популисткото поведение, а тя на огромното количество работа свършена през изминалите 4 години.

За Перник неделята е съдбоносна!  


Коментари (11)

Ел Айде сега Станката бельосахме заради грешките на други хора но не се вижда той дори че не бе кмет какво е направил защото Вие гжо "Кмет" умишлено забравяте ремонтирането на моста на "Софиско шосе " за да няма нищо зад него, когато язовир "Пчелина" или Лобош по иначе беше замърсен и рибата измря Вие къде бяхте пратихте Сколова, но Станислав Владимиров беше там. За четири години Вас, областния управител Захариев освен по събори и партита не Ви видяхме. Сега предизборно започнахте да кърпите дупки и да правите маркировки параван на вашата немъливост и бездействие. Какво направихте за кварталите които са сбироток на цигани. На квартал Пашов няма една детска площадка циганите изпотрошиха люшките пред блоковете хората няма къде да си паркират колите заради т маркет. ВИЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ ДА БЪДЕТЕ КМЕТ.
29.10.2019 18:10 / Отговор
ром в шише Пазаруваш в Т маркет и пак ги плюеш,не кърпят дупки-роптаеш,кърпят дупки-пак роптаеш.Как би могъл някой да ти угоди?
29.10.2019 19:15
наблюдател В Перник се купуват гласове за Вяра Церовска. Лично в секцията, където аз бях, хванаха двама, които си снимаха бюлетините. Комбинацията беше - кмет Вяра Церовска и общинска листа БДС радикали (вторият с общинска листа ВМРО). Уведомена е прокуратурата. Сравнително високата избирателна активност тушира платения вот, на втория тур още по-висока дано е. В Перник досегашното управление от лелки с копринени шалчета завъртя един кръг от “бизнесмени” около тях. Всичко това е видно и затова срещу Герб..
29.10.2019 18:46 / Отговор
Прокурор Очаквайте полицията да ви посети тази вечер,за да дадете подробности по случая.
29.10.2019 19:11
Съдя То вече да не можеш и мнение да имаш. Заплашват те за да си траеш.
30.10.2019 21:18
Безпартиен комунист Матев Всички грамотни бесепета сте се активирали .Добре,че не сте много...
31.10.2019 15:02
истината Идеалният кандидат на Герб за изпълнителната власт е проста жена, която си мисли, че Пекин е във Виетнам или за Слънцето, че може да свети с банани около него или пък бабка, която се хили послушно на всичко и обича да се снима, може и някоя млада, за която сексът е социален контакт...Когато мафията управлява в институциите се назначават посредствени и послушни хора. Помислете за това и идете да гласувате. Герб генерира огромен финансов ресурс и тук няма да е добре в бъдеще за децата ви.
29.10.2019 18:51 / Отговор
Антикомуне Как сте се активирали,а бетонни главички.Кметицата да пази нощно време площадките и да обеззарази язовирите.Като имате информация за купуване,дайте сигнал,а не разтягайте неверни локуми от рода на ,,една жена каза.Простата жена за кмет на Перник е учила медицина.Обемът,който е прочела и върху,който е изпитвана е повече от всички криминалета и чалга книжки прочетени от всички коментиращи.Универсалната ви експертиза е невъзможна с коефициента на интелигентност,прозиращ от коментарите ви.
29.10.2019 19:10
Комплексар По-добре,такава жена-отколкото такъв ревлив комплексар,като истината.
29.10.2019 19:17
Ще му духам във врата Матев,Матев комунистическо комплексарче.
31.10.2019 15:04 / Отговор
Лалугеров Станката яко го клатят с водната криза в Перник. Водния режим изобщо не се спазва и скоро язовира ще бъде празен и тогава Станката ще бъде виновен, че не се е справил с пролблема ! Вервайте ми !
25.11.2019 15:46 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема