Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ доминира Общинските съвети в страната: Спечели 85% от областните градове

Политика

ГЕРБ доминира Общинските съвети в страната: Спечели 85% от областните градове

ГЕРБ доминира Общинските съвети в страната: Спечели 85% от областните градове - Tribune.bg
Снимка:

Крайни резултати: ГЕРБ – 23, ДПС – 2, местни коалиции – 2, БСП – 0

Смазващото предимство на ГЕРБ след вчерашните избори ясно личи при бърз преглед на изборните резултати на кандидат-кметовете.

При общинските съвети на големите областни градове обаче картината е дори още по-мрачна за опозицията. Въпреки че БСП го играят доволни от резултатите, дори в градовете, където техните кандидати се представят добре и отиват на балотаж, общинските съветници на ГЕРБ ще са повече, показват резултатите от ЦИК.

Това не е изненадваща тенденция. На вота хората получаваха отделни бюлетини за кметове и общински съветници и можеха свободно да гласуват по различен начин на всяка от тях или дори да не гласуват на някоя.

Така, след излизането на почти окончателните резултати в ЦИК ясно се вижда, че ГЕРБ побеждава по показател общински съвет в 23 от общо 27 областни центъра.

Партията на Бойко Борисов, която на много от местата е в коалиция и със СДС, е първа в  (по азбучен ред) Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Хасково, Шумен.

Без особена изненада – ДПС са първи в Кърджали. Ще имат и най-много общински съветници в Търговище, въпреки че там Дарин Димитров от ГЕРБ беше на крачка от победа на първи тур и събра (48.43%). Хамди Илязов от ДПС има (37.36%).

В Ямбол и Пазарджик общинските съвети ще бъдат доминирани от местни коалиции.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети