Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Димитър Тодоранов: Оставката на правителството няма да оправи положението

Мнения

Димитър Тодоранов: Оставката на правителството няма да оправи положението

Снимка:

„Мисля, че в България не е по-различна обстановката от всички останали държави след пандемията. Но явно напрежението, което се създаде около този вирус, карантината и отънелите финансови възможности на хората, които едва оцеляват, ги кара да излязат на улицата. Ето, в нашия екип, който се състои от 50 човека, някои взеха заем, за да дойдат да работят тук лятото, и както беше тръгнало да ни затворят, те просто щяха едва да оцелеят”. Това заявява пред „България днес“ единственият ни европейски шампион по карате-до и бизнесмен Димитър Тодоранов.

Според него цялото това недоволство у хората не е толкова срещу правителството, а срещу липсата на финанси заради пандемията и карантината.

„При всички случаи съм убеден обаче, че една оставка на правителството няма да оправи нещата. Да, ако това се случи, ще изтече напрежението, но после какво ще се стане? На страната в момента ѝ трябва стабилност, за да премине през тежките месеци, които ни предстоят през есента. А през тях можем да преминем само заедно и обединени. Това, че някой се опитва да извлече дивиденти от недоволството, само може да ни навлече нови негативи. Все пак изборите идват след шест месеца. Какъв е смисълът сега от ново правителство?“, пита той.

„Аз съм дясномислещ човек, но политиката не ми е самоцел. Ако мога да бъда полезен, без да правя компромиси със себе си, бих участвал в политиката. Но трябва да има добра кауза, тогава бих застанал зад нея с всичките си умения. Иначе няма смисъл“, категоричен е Тодоранов.

„Може би от 20 години насам има позитивна промяна, но ми се иска това да се случва по-бързо. По мое време всеки искаше да излезе навън и да не се връща изобщо тук, сега е различно. Голяма разлика между тук и там е и това, че на първо място, американците са позитивни и така ги възпитават от училище – че всичко е възможно, за всеки, във всяка посока. Това, което искам и тук да видя – всеки да работи на сто процента и да не чака само на държавата.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема