Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. „Дневник за властта“: Като няма хляб, яжте кето пасти

Мнения

„Дневник за властта“: Като няма хляб, яжте кето пасти

Дневник за властта: Като няма хляб, яжте кето пасти - Tribune.bg
Снимка:

Good morning от любимия ми петзвезден хотел във Велинград! С Линда имаме традиция още от Канада да прекарваме уикендите в луксозни приключения. Хейтърите веднага ще кажат: “Е, откъде пари в тази криза?“ Добре, че са тортите на Линда, че иначе…

Вчера даже пуснах една реклама на семейния бизнес в праймтайма на БТВ, много добре се получи. „Кой е любимият сладкиш на премиера Кирил Петков?“ – keto торта с фурми и бурбонска ванилия за 104,90 лева. Само 60 долара. На промоция.

Кой друг може да си позволи топ журналистки да му ядат сладкиша на живо, а? И то пред жена му. 

Пиша по вайбър на Лена: Нали знаеш кой ми е любимият сладкиш?

Наредих на охраната да ми донесе днешните вестници, малко да се разсея от проблемите:

„Режим на тока от утре. Български общини пестят от улично осветление.“

„Шефът на НАП Румен Спецов е отказал да съобщи размера на бонусите си. Раздадени са 31 844 300 лева“

„Астероид с размерите на небостъргач лети към Земята“

„Лекарският съюз бесен на премиера Петков заради Мангъров“

Е, това за астероида вече не ми се вярва….

Получавам смс-и от Бойко Борисов: Аз на твоите години още ядях филии с мас, фарфалак!

Тъкмо да отговоря, че искам оставката на Гешев и гледам звъни ми Pi Ar Didi stajant. Вдигам. „Кажи, бе, Сашко?“. Бесен е, задъхва се: Господин премиер, снимали са ви НСО колите точно пред хотела. Налага се незабавен кризисен ПР. Пеша ли ще се върнете от Велинград, или да дойда да иззема телефоните на натрапниците в хотела?! Само някоя медия да не е посмяла да публикува тези компромати!

Лена ми е отговорила само с нацупена емотиконка. Значи знае. Ех… Под пара съм. Влязох в парната баня.

Запазихме конферентната зала на хотела, ще ме брифират за срещата ни в Скопие. Викнал съм Ник Събев да дойде с мерцедеса, той има план да обещаем на македонците пряка линия София-Скопие-Токио. Довел е и новият шеф на БДЖ – 81-годишен експерт, роден в Царство България. Ами кой друг разбира повече от влакове… Good job, Nick!

Мислех да викна и министъра на културата, за да обсъдим културния обмен със Северна Македония. Обаче той последно беше локалиризан в смолянското село Петково… още търси пътят към Министерството.

Питах Лена дали ще дойде, но тя ме остави на seen.

Тъкмо започваме срещата, нахълтва Вигенин. „Разбрах от Facebook, че сте тук. Корнелия каза да не ви изпускам от поглед“, вика. Да не би вече да обсъдихте ратифицирането на „Истанбулската конвенция“?!

Пиша смс на the boss: Имаме проблем. Корни ни диша във врата.

След протеста на oнези „шепа фашисти“ пред парламента шефът вече е някак студен към мен. „Не одобряваме действията на българското правителство“ – това била казала днес конгресмен Клаудия Тени в интервю. Май номерът с карантината не мина… Нищо, сделката си е сделка!

Лена си е сменила профилната снимка с обща с Миро от Ямбол. Ицо Хазарта е първият харесал.

Пускам БНТ, да си отдъхна малко от този интернет. И кой да видя – Мика Зайкова. Усмихвам се широко, сигурно ще ни похвали, нали дадох Енергетиката и Външно на Слави: „Бедните в България стават все по-бедни и все повече. Имам син в Америка, който ми праща пари, иначе няма да се оправя“, казва тя. Изключвам телевизора.

И все пак-добре, че е Америка!

Звъня на шефа, затваря ми.

Пиша смс на Херо: “God bless Amerika!”. Вместо отговор ми изпраща тяхна обща снимка с Пеканов.

Дойде и седмичният бюлетин от Министерство на икономиката, изпращат ми го тайно от Корнелия. В картинки, нали още не схващам всичко. Прелиствам набързо, че Линда ни е запазила романтичен масаж за двойки.

Чета: „Хлябът е поскъпнал от 1,39 на 2,29 за една година.“

Еми като няма хляб, яжте пасти!


Топ новини

виж още
Актуална тема