Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Дневници: Разликата между „Цитат на деня” и точния цитат

Мнения

Дневници: Разликата между „Цитат на деня” и точния цитат

Снимка:

Медиите на олигарха Иво Прокопиев като „Капитал” и „Дневник” отдавна не са синоним на качествена журналистика. От години тези издания, първоначално станали известни заради развиването на различни теми на експертно ниво, предоставят на читателите си откровено пропагандни текстове - или срещу управляващите, или в полза на „Демократична България”.

Поредното доказателство е от днес – „Дневник” изрязаха отговора на Борисов до степен, в която той звучи обиден.

Какво казва Бойко Борисов:

„В България свободата на словото е толкова свободна, че трудно се сравнява с другите държави.

Аз съм печелил 13 избора досега. Каня ви на 6-ти да коментираме изборите. Всички социологически агенции на нашите политически опоненти, включително и външни, дават разлика между 4,5 до 10 % между ГЕРБ и останалите. На 5 ще го коментираме.

Смея да твърдя, че въпросът ви за свободата на медиите в България е некоректен. Защо? Най-големите медии в България се държат от големи чуждестранни компании. Най-голямата телевизия – bTV, се държи от чешкия гражданин г-н Келнер, който купи съответно нашия мобилен оператор. Другата голяма телевизия – Нова телевизия, беше закупена от една от най-големите групи „Юнайтед“.

Всичките 100% чуждо участие. По никакъв начин не са свързани с нас.

Можете спокойно да попитате големите австрийски компании и в електроразпределението, и в строителството, десетки, стотици компании, дали работят добре в България и имат ли административни пречки и проблеми.

На въпрос какво ще се случи, ако Виктор Орбан напусне ЕНП, Борисов отговори: „Аз съм от най-старите членове и моята партия ГЕРБ в ЕНП, коалиционния ми партньор СДС е в ЕНП. Със Себастиан стоим заедно един до друг на нашите срещи и не виждам нито едно основание да напуснем ЕНП или въобще през ум не ми минава. Поне на мен.”

Какво пише „Дневник”, че е казал Бойко Борисов?

„В България свободата на словото е толкова свободна, че трудно се сравнява с другите държави“

Това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на австрийски журналист по време на среща за ваксинната политика на ЕС с австрийския канцлер Себастиан Курц и други лидери във Виена във вторник (16 март).

Борисов бе попитан дали в условията на ниско доверие към България заради начина на управление, увеличаващите се заразени, проблеми със свободата на словото и корупцията смята, че „коригиращ механизъм с помощта на европейските партньори може да ви спаси преди изборите“.

„Аз съм печелил 13 избори“, каза Борисов и покани журналиста, за да коментират резултатите на 5 април.“  


Коментари (26)

111 Забавно е да гледаш жълтите медии на Борисов/Пеевски да имат претенции към другите. Да, по време на режима Борисов вече няма свобода на словото на медиите. Основните медии БНТ, БТВ, Нова ТВ, са медии на властта и пропагандират мафията на ГЕРБ и Борисов-Пеевски-Доган. Свобода на словото? Комунистът Борисов не е отговорил на журналистически въпрос от началото на протестите, тоест от една година се крие като мишка по планините и само пред платена публика. Така ли разбира демокрацията герберската шайка? Виждате и на предизборните дебати само обслужват статуквото ГЕРБ-ДПС-БСП, срещу тях не канят истински опозиционни партии, за да не разрушат заблудата, че това били само алтернативите и т.н. Да говорим ли и за уволнените десетки журналисти критични към мутрата Борисов и Пеевски и т.н. Примери хиляди, троловете на ГЕРБ сега освен да обиждат друго няма да направят, защото както винаги фактите не са на тяхна страна.
16.03.2021 19:53 / Отговор
Иванов Боклукът 111 изстреля всички опорки. На никого не пречи. Може би само позгъсти вонята. Но не е изненада никого. След изборите ще се разведри атмосферата.
16.03.2021 20:14
111 Троловете на ГЕРБ винаги наричат неудобните факти опорки, нищо друго не могат да кажат, толкова им е интелектуални капацитет съизмерим само с този на комуниста Борисов и ПКП.
16.03.2021 20:21
Киро Бизона @111, смешен плач, душко! Продължавай да скимтиш все така безсилно, безнадеждно, безплодно и безутешно! След изборите гъзосмуците на червендалестия чукундур Прокопчо няма да сте под манерките на жребеца, а този път ще пълните шадравана пред Дондуков 2 под мъдрите напътствия на ветерана в тази дейност – барон Румен дьо Ла Фонтан и музиката на балета „Бахчисарайски фонтан“ от Арам Хачатурян! Честито, скопец интелектуален, и за много години! На многая лета, цървулче! Амин! !Ще спечелите - от трите най-дългото! Пак заповядай!
16.03.2021 20:30
111 както казах, троловете на ГЕРБ няма какво да кажат срещу написаните факти, за това и плюят на всички посоки. Жалка гледка, но от робски душици без достойнство друго не очаквам.
16.03.2021 20:38
111 Обзалагам се , че и следващия трол на ГЕРБ отново ще плюе без да каже нищо по коментара. Това е единствения им начин да заглушават - .инфантилизират разговора.
16.03.2021 20:40
Покажи всички
хаха Борисов за свободата на словото: "Въпросът за свободата на медиите е некоректен", заяви още премиерът. Той изтъкна аргумента, че "най-големите медии се държат от частни компании", каза Борисов и даде пример за собствеността на двете водещи частни телевизии, Би Ти Ви и "Нова".

Ама разбира се. Само дето рекламите за двете частни телевизии се държат от едно и също ченге на ДС, към което държавата на Борисов е изключително благосклонна. Прави му подаръци със заменки, крие го от списъците на заменкаджиите, пази го от данъчните да не го подгонят за половин милион дълг към фиска и му дава още един милион коронасубсидии. Кое не е ясно?
16.03.2021 20:22 / Отговор
Ала бала порукала, баба ти се на..ала
16.03.2021 20:32
Киро Бизона @хаха, какво се хилиш бре, посерко? Ами нали при промяна на собствеността на телевизиите, се анулират всички договори на старите собственици за реклама, техническо обслужване и всичко останало! Ти трябва да си изключителен тъпак, за да се мъчиш да ни убедиш, че новият собственик ще изпълнява договорите на стария, а няма да си подпише нови – със своите изисквания и интереси! Ама що ли се учудвам – всичките лилави шлякатарници, дето сте убави като чушкопек и почти толкова умни, сте същата интелектуална плява – имате по три мозъчни клетки: едната за лапане до посиране, втората за сране, а третата за изправяне след срането! Действието с ползване на тоалетна хартия е непознато за вас, затова носите смрад навсякъде, където се дотътрите! И кой е тоя „едно и също ченге на ДС“, че нещо фъфлиш и не ти се разбира? Казвай, какво сумтиш като надупчен борсук?
16.03.2021 20:44
Татулова Да оставим настрана, че да цитираш Чобанов е нечистоплътно, но има и друго - Красимир Гергов буквално управляваше БТВ в епохата на Мърдок и Парсънс, когато тая телевизия стана емблема на платената журналистика! А и щом ще си говорим за агенти и доносници на ДС, как ги делите на наши и ваши, добри и лоши? Как припадате по Илиян Василев, Дремджиев, Инджев, Огнян Стефанов, Радосвет Радев, Огнян Донев, които предизвикват не по-малка погнуса от Гергов!?
16.03.2021 20:59
до предишния ГЕРБетариата какво против свинаря Гергов имате? Подарихте му едни 42 милиона за дупката във Варна, непрекъснато му правите подаръци за милиони, това е и една от причините той да ви хвали непрекъснато, той си е ваше момче, а БТВ само за един кратък период се направи на фалшива опозиция срещу вашата мафия и то на малки порцийки, контролирано, а сега виждаме колко жълта стана, тоест овладяне от вашия мафиотски клан на Борисов и Пеевски.
16.03.2021 21:04
добавка Такава брутална цензура като гербаджийската в България никога не е имало.
16.03.2021 21:06
Покажи всички
Асен Прокопиев винаги е бил основен играч на задкулисието, сега ще се пробва чрез ДБ, ама е заложил на куци коне!
16.03.2021 20:24 / Отговор
Бай Гроздан Куци коне ли? Не са куци, умрели са! А червенобузльо е тъп като слонски гъз, ама се бара много хитър и голям играч! Е, сега така ще се наиграе, че ще проглуши орталъка от писъци! Само гледайте!
16.03.2021 20:33
Анастас #

Дневниците на ПроКОНПИев са
любим клозетен отдушник на
Кретените от ДСБ и Педерунгелите на ДеБъ.

(разконспириращо)
17.03.2021 06:49
"ДНЕВНИЦИТЕ" СА НА ЕДНА ПОДЛА К''РВА-С ЧЕРВЕНИ БУЗИ.... .
ТОГАВА КАКВО ОЧАКВАТЕ ДА ПИШАТ, ДА ОТРАЗЯВАТ...?
ЩЕ ПИШАТ ПОДЛО, ФАЛШИВО, ЛЪЖЛИВО - В ИНТЕРЕС НА НАЙ-КОРУМПИРАНАТА СИСТЕМА - СЪДЕБНАТА СИСТЕМА (НАЙ-НЕ РЕФОРМИРАНАТА В БЪЛГАРИЯ)
16.03.2021 21:45 / Отговор
БГ От доносите на психо-десни помияри, верно някои "леви" класации ни набутват на 111 място! Гейовете даже говорят с удоволствие за това 111 място! Хайде нека си припомним всичките тези медии какво направиха миналото лято, как от 20 палатки и толкова кибици успяха да ни пробутат "всенароден" протест! Да прибавим и агитките финасирани от Черепа. Борисов ги остави да се налудуват ,та даже и полиция им изпрати да ги пазят! Ходът беше доста успешен,защото цяла България видя ,какви боклуци се гласят да докопат властта, ви главен с Фатмакът-Фигурант!
16.03.2021 21:59 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема