Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Екомафията против обществения интерес

Мнения

Екомафията против обществения интерес

Екомафията против обществения интерес - Tribune.bg
Снимка:

Зеленият октопод ли определя дали децата да карат ски на Витоша?

Псевдозелените срещу туризма и зимните спортове – рунд пореден

Новината, че България е на път да стане домакин на Младежката зимна олимпиада през 2024 г., активира „еко“ бранша. „Зелените“ се амбицираха по всякакви начини да саботират усилията страната ни да посрещне едно от най-големите младежки спортни събития на планетата.

За да се стигне до този забележителен успех първо трябва да бъдат възстановени и модернизирани спортните съоръжения на Витоша, които в момента са принудително оставени да тънат в разруха. Перфектни условия за туризъм и зимни спортове биха могли да бъдат на разположение на софиянци – и то само на двайсетина минути с кола.

Интересите на обществото и екомафията обаче сериозно се разминават по този въпрос. Затова вместо места за спорт на децата и активно развитие на икономиката и туризма, столичани са принудени с тъга да гледат рушащите се лифтове и влекове.

Модернизацията невъзможна!

София има уникална планинска структура, а перфектната планина е съвсем близо до града.

Спънките за развитието на Витоша обаче са заложени още в Плана за управление на парка и в начина, по който разпоредбите в него се „бият“ със Закона за горите и Закона за устройство на територията. Практически този документ забранява всичко, което законът изисква!

Самопровъзгласилият се за еко Тома Белев от Кърджали стои в основата на абсурдния план, който вече десетилетие гарантира разрухата, която се стеле в планината. Сега обаче властите и спортното министерство дават все по-ясни сигнали, че имат твърдото намерение да решат казуса веднъж за винаги.

Снимка: dennews.bg

А екомафията и кърджалийският ѝ предводител се агресират все повече. Устойчива схема за медиен рекет, тормоз и очерняне, са изградили пипалата на Зеления октопод Белев и компания. Опитите им да се представляват за „морален коректив“ и да манипулират общественото мнение нямат край. Нима това е гласът на столичани?

Поводът

Новата вълна саботажи дойде почти едновременно с новината за кандидатурата ни за домакинството. България беше лично поканена да кандидатства за събитието, а шансовете ни са огромни.

„Имаме голям шанс да вземем домакинството, особено след позитивната оценка на всички за провеждането на трите световни първенства в България. След срещата ми в Аржентина с всички ръководители в МОК мога да кажа, че имаме силно лоби там – особено след като Томас Бах ни предложи да кандидатстваме. Ще струва 30-40 млн евро, голяма част от бюджета ще се предостави от МОК“, заяви вчера пред БТВ ресорният министър Красен Кралев.

Общественото мнение категорично е в подкрепа Витоша да разполага с условия за ски туризъм. Нужна е просто промяна в Плана и законодателно изменение.

„Разполагаме и с Арена Армеец, Зимния дворец и други съоръжения, трябва да се направи шанца и на Боровец. Това ще бъде от полза за развитието на туризма и за икономиката, за имиджа на България. Категорично ще се справим с организацията, защото сме домакини на редица световни купи. Наши специалисти бяха поканени на Олимпиадата в Пьонгчанг, за да се грижат за пистите там“, поясни Кралев.

Вероятно решението обаче ще бъде взето 2020 г. И с всяко евентуално забавяне часовникът ще тиктака в ущърб на обществения интерес и в ползва на „зелената“ шайка.

Екомафията – едни пари от въздуха

Подкрепата на обществото към зелените и екологични идеи по принцип и приватизирането на сектора от групировки за точене на средства, има дълбоки корени у нас. Зеленият октопод е развил огромен частен бизнес, който поглъща огромен обществен ресурс.

Пословични станаха 16-те млн. лева, които бяха задигнати за разселването на три (3!!!) защитени лешояда. „Зелените“ лобита работят усърдно и за спъването на АМ „Струма“, заради пеперудите и гущерчетата, които живеели там.

Преброяването на врабчетата и червеношийките, на полските цветя, върви с зашеметяващ финансов бонус за „преброителя“. Това обаче явно се струва недостатъчно на еко „сектора“, който използва всякакви похвати за манипулация, натиск и изнудване, за изкарването на бонус средства.

Големият въпрос е: Ще оставят ли наистина софиянци кърджалията Белев и този път да ограби интересите и децата им?


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати