Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Експертен кабинет – край с кражбите

Мнения

Експертен кабинет – край с кражбите

Експертен кабинет – край с кражбите - Tribune.bg
Снимка:

Първата политическа сила ГЕРБ-СДС направи всякакви отстъпки, за да има редовно правителство и стабилност. Въпреки искането от страна на членове на партията и симпатизантите именно лидерът на партията Бойко Борисов да бъде издигнат за премиер, от ГЕРБ решиха отново да отстъпят. Предложиха за министър-председател проф. Николай Габровски, изключителен авторитет, човек с безупречна репутация. Едва ли има нормален човек в България, който да каже нещо против личността на проф. Габровски.

И тук идват големите оправдания. Гледайки днес срещата между проф. Габровски и „Демократична България“ се усети едно неудобство в Христо Иванов да каже „не“ на човек като изтъкнатия неврохирург, който реши да остави скалпела и спасяването на човешки животи, за да спаси България от блатото, в което бе вкарана съвсем умишлено. Да извади страната от тежката политическа криза, която се отразява на всеки един българин.

Големият въпрос, който никой не задава е каква всъщност е причината никой да не иска експертен кабинет.

Оправданията, че зад проф. Габровски „стърчи“ Бойко Борисов или някой ще дава указания за нещо е изключително нелепа. Не са ли точно ДБ и БСП партиите, които говорят, че сме парламентарна република, че именно Народното събрание трябва да е това, което да определя политиките в държавата?! Нали именно избраните 240 народни представители ще са тези, които ще упражняват пряк контрол върху правителството. В крайна сметка, ако министрите или премиерът „стъпят на криво“ то същите тези могат да ги свалят. И този аргумент издиша.

Истината е, че при експертно правителство „антикорупционерите“ ще стоят далеч от властта и няма да могат да крадат. Няма да може да се подписват меморандуми, да се правят газови сделки на тъмно, да се назначават жени и любовници. Благодетелите на партиите ще останат с празни ръце.

За едно Кирил Петков беше прав като каза, че няма смисъл проф. Габровски да си губи времето с „Продължаваме промяната“. Човек с неговата репутация не бива да сяда на една маса с шарлатани. Разбираемо да не искат да подкрепят експертно правителство, защото няма как да си разделят баницата. Очевидно това е причаната ДБ да се държат толкова здраво за „Промяната“. Иначе няма обяснение между съешаването с противоконституционалстическите шарлатани, докато „демократите“ тръбят, че са за върховенство на закона.

Променкаджиите и присъдружните им не искат експертност и стабилност, борбата е за постове и държавната баница, която става все по постна.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати