Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Г-жо Нинова, „афганистанците“ са изпълнявали поръчки на Весела Лечева през 2008 г.

Мнения

Г-жо Нинова, „афганистанците“ са изпълнявали поръчки на Весела Лечева през 2008 г.

Снимка:

Като министър на БСП Лечева първа признала фактури от афганистански фирми

След днешната провокативна изява на лидерката на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна екипът на Tribune.bg потърси информация както относно въпросната фирма, която работи в България от 25 години, така и за подобни на посочения от г-жа Нинова казус.

Използвайки неразумно минутите, отредени за парламентарен контрол, водачката на социалистите реши да изрази възмущението си, че Българският футболен съюз били поръчали “униформи” от Афганистан с пари от държавния бюджет. Нещо повече – Нинова обвини лично премиера Борисов за това и за още редица грехове в нарочна декларация.

Всъщност Корнелия Нинова може би не прави разлика, но “униформите” на спортистите се наричат екипи. Както по-рано писахме тези спортни екипи по Програмата за развитие на детския футбол са закупени след изрядно изпълнени обществени поръчки, проведени в съответствие със закона. Дискриминационното определение, използвано от Нинова, че ставало дума за афганистанска фирма-фантом, също се оказа дълбоко невярно

Проверката ни показа, че една от най-приближените депутатки на Корнелия Нинова, която еднолично червената лидерка издигна за кандидат-кмет на Велико Търново, също е одобрявала договори на БФС с “афганистански фирми-фантоми”.

Разполагаме с копия на отчети и договори, подписани по времето, в което Весела Лечева е била начело на Държавната агенция по младежта и спорта - ДАМС (Днес Министерство на младежта и спорта).

В един от документите е видимо, че със заповед на Лечева от 2008 година с цел реализацията на “Програма за организиране и провеждане на детско-юношески турнир по футбол -2008” между ДАМС и БФС се сключва договор за 100 000 лева. С тези средства трябва да се закупят топки, футболни екипи, награди, както и да се обезпечи цялостно провеждането на въпросния турнир. В част от разписките от тази и следващи години фигурират афганистански фирми, които са доставили топки и футболни екипи. Под контрола на госпожа Лечева, разбира се.

И така, госпожо Нинова, обърнете се към вашата приятелка Весела Лечева – нека тя да ви обясни има ли фирми на афганистанци-фантоми, които снабдяват БФС с “униформи” с държавни пари. Защото именно г-жа Лечева е първият спортен министър, признал фактури от афганистанци. В което няма нищо лошо, стига да се спазва законът.  


Коментари (2)

Мая Беспартийна Аз нищо не съм подписала! Но как щях да се подписвам, само да не свършат писалки те! А беше ми обещала една другарката че ще подписвам, сега е в Бруксел, а аз горската тук, седнала на...!
24.11.2019 19:28 / Отговор
ДО ТЕЗИ, КОИТО ФАЛИРАХА И РАЗГРАБИХА Б-Я Др. К. ИМПЕКСОВА, трябваше да сондирате мнение с В. ЛЕЧЕВА, която добре е запозната има ли или не авганистантска фирма. Договорите, които е подписвала ЛЕЧЕВА, по-маловажни ли са от договорите на Б. МИХАЙЛОВ? Както се казва, думите вървят преди мисълта. Но нали с В. ЛЕЧЕВА (съпруга на простреляният приватизатор М. ВЕЛЕВ) сте си нагли приватизатори от класа. Единствената зам.м-р, уволнена за корупция др. К. ИМПЕКСОВА, днес има уста да говори за корупция. Др. ИМПЕКСОВА, фалитът, разграбването и приватизацията чрез РМД-та, малка корупционна схема ли е? Потънали сте в ла@на до главата, но сте отворили уста като на крокодил. ВЕЧНАТА Г-ЖА ЛЪЖА, АЛЧНА ЗА ВЛАСТ И ПАРИ. В 21-век сме, идва време да отговаряте пред народа, чийто пенсионен фонд ограбихте и вложенията във банките, фалирали благодарение на ГЕЧЕВ. Нагли корумпирани грабители. Соц времето отдавна е минало, но ти не си забравила нищо старо и не си научила нищо ново. Миналото не е забравено...
29.11.2019 21:40 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема