Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Инициативният комитет на Мая Манолова протестира пред МС. А кой плаща?

Мнения

Инициативният комитет на Мая Манолова протестира пред МС. А кой плаща?

Снимка:

В центъра на София: Палатките са повече от протестиращите

Целият Инициативен комитет, издигнал Мая Манолова за кмет на София, се е събрал на протест пред Министерски съвет.

Официално за пред медиите – протестът е на „медицински специалисти“, настояващи за по-високи заплати и по-добри условия на труд. Сред тях се забелязват и отделни представители на друга протестна група – „Системата ни убива“ на майки на деца с увреждания.

Кои са лицата на протеста?

Стари лица, познати като професионални протестъри излязоха на палатков лагер на пъпа на София. Вера и Нели са от групата на майките, които издигнаха Мая Манолова за кмет.

БГНЕСБГНЕС

Начело на „Медсестрите“ пък е Мая Илиева, която дори не работи като сестра. Тя също е позната като част от щаба на Манолова за изборите. До тях се забелязват Настимир Ананиев от ВОЛТ – преди част от партията на Меглена Кунева, цялата му малобройна партия ВОЛТ, Деница Димитрова, която беше депутат от НДСВ, както и Никола Вапцаров от ИК на Манолова.

ФейсбукФейсбук

Ана Вилфан, Деница и “майките” бяха през цялото време до Мая, а днес същият екип е пред МСАна Вилфан, Деница и “майките” бяха през цялото време до Мая, а днес същият екип е пред МС

В писмо до медиите от Министерството на здравеопазването обявиха, че са в постоянен диалог с представителите на протестиращите медицински сестри. Отбелязва се, че последната среща на министър Ананиев с тях била в средата на миналата седмица. Немалка част от исканията са изпълнени, а по други се работи в момента, уверяват от здравното ведомство.

Случайно или не, медиите масово правят грешката да представят тези жени като „майки“ и „медицински сестри“, но не и като членове на ИК на Мая Манолова и учредители на партията на Слави Трифонов. А ТВ 7/8 и сега напоително отразява цялата проява.

БГНЕСБГНЕС

Не е ясно и какво точно обединява тези две групи жени – очевидно е че имат различни искания. Отделен е въпросът, че никой не пита как се финансират и откъде идват парите за брандирани микробуси.

Освен всички останали неща, на протеста има и подписка за референдум против еврото, демонстранти срещу СЕТА, както и протестиращи срещу Норвегия, сексуалното образование на децата и целия световен ред.

От популярен депутат и острие на БСП Манолова все повече заприличва на карикатури като Георги Георгиев от БОЕЦ и Костадин Костадинов – „Копейкин“ от „Възраждане“. Възниква въпросът Кой плаща. В този ред на мисли: Мая Манолова все още не е отговорила кой финансира кампанията ѝ за кмет, но според бившият вицепремиер Димитър Луджев това е беглецът Васил Божков.  

Луджев: Божков финансираше Мая Манолова

 

 


Коментари (1)

М@М Защо не питате кой финансира другите партии?
02.03.2020 18:59 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема