Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Кутев иска оставката на Захариева за „окупаторката Русия“, но мълчи за министрите на Радев

Мнения

Кутев иска оставката на Захариева за „окупаторката Русия“, но мълчи за министрите на Радев

Снимка:

„България ще стане силна и уважавана държава тогава, когато българските политици знаят интересите ни и ги отстояват“. Това са думи на бившият депутат Антон Кутев преди малко повече от година. В същото си изказване той иска оставката на бившия външен министър Екатерина Захариева, а поводът за всичко това е присъединяването на България към декларация на 10 държави по повод 75 години от края на Втората световна война.

"Макар и май 1945 г. да донесе край на Втората световна война, с това не дойде свобода за цяла Европа. Централната и източната части на континента останаха под управление на комунистически режими в продължение на почти 50 години. Балтийските държави бяха окупирани противозаконно и анексирани, а Съветският съюз сграбчи останалите народи в желязна хватка чрез неимоверна военна сила, репресии и идеологически контрол." Именно това пише в декларацията подписаната от Захариева и подкрепена от редица други страни. Именно тези остри за „окупаторката Русия“ вбесиха Антон Кутев и БСП.

С днешна дата обаче, Кутев е говорител на служебното правителство назначено от Румен Радев. По всичко личи, че само за година и половина той е променил мнението си и вече смята, че Русия е окупатор. Няма друго обяснение, след като все още няма никаква реакция от негова страна или от страна на Янаки Стоилов, правосъден министър на Радев за подписаната декларация от страна на Светлан Стоев – външен министър отново назначен от президента.

С право журналистът Явор Дачков поздравява всички, които са гласували за Румен Радев.

„Мисля, ча той не трябва да спечели втори мандат. А и БСП да преосмисли подкрепата си за него. Могат да питат Сашо Симов, който направи хубав репортаж от Крим. И да вдигнат Янаки Стоилов като автентичен ляв кандидат“, написа Дачков.

А сега може би Антон Кутев и партията му БСП, които имат представители в служебния кабинет ще реагират и ще поискат оставката и на Стоев, както я поискаха на Екатерина Захариева.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още