Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Мадлен Радуканова преди бенефиса: Уникално е всеки ден да се събуждаш с чувството, че си олимпийски шампион

Мнения

Мадлен Радуканова преди бенефиса: Уникално е всеки ден да се събуждаш с чувството, че си олимпийски шампион

Прекратявам кариерата си много удовлетворена и щастлива, сподели Катрин Тасева

Остават броени дни до бенефиса на олимпийските ни шампионки по художествена гимнастика - Лаура Траатс, Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Ерика Зафирова. „Диамантените“ момичета от ансамбъла подготвят грандиозен спектакъл, с който ще поставят финалните щрихи от своята блестяща кариера. От Tribune.bg имахме възможност да се срещнем с тях по време на представянето на благотворителния календар на Fibank за 2022 година, в който те са главни героини и впечатляват със своята красота, лична кауза и изящност. Момичетата разкриха за нашата медия някои от акцентите в шоуто, което подготвят и изненадите, с които ще зарадват почитателите на художествената гимнастика по време на бенефиса, който носи символичното име „Сън“. Те споделиха и какво означа за тях спечелването на Олимпийската титла и какво е чувството да бъдеш олимпийски шампион.

„Чувството е уникално. Всеки ден да се събуждаш и да си го напомняш е наистина много приятно. Много се радвам, че вече мога с освободена душа да живея живота си. Всички прекратяваме своите спортни кариери и съм изключително щастлива, че ги завършваме по този невероятен начин, след като сбъднахме най-голямата си мечта“, изрази своите емоции Мадлен Радуканова.

БФХГБФХГ

БФХГБФХГ

БФХГБФХГ

„Искам да кажа, че целият процес, свързан с подготовката на бенефиса ни е изключително приятен. Естествено има напрегнати моменти, защото времето ни притиска. В спектакъла сме включили доста интересни неща, които се надявам да се харесат на всички. Ще ни видят в една различна светлина, всяка една от нас ще има индивидуални танци. Всички те ще бъдат изпълнени на българска музика и то на живо. Ще има 3D мапинг на килима. Ще бъде много емоционално и нещо незабравимо. Така че, каня всички хора, които искат да ни видят за последен път на килима, да си купят билети и да дойдат да ни подкрепят и в този така важен ден от спортната ни кариера“, обърна се олимпийската ни шампионка към всички фенове на художествената гимнастика.

БФХГБФХГ

БФХГБФХГ

БФХГБФХГ

Освен олимпийските шампионки от Токио 2021, в спектакъла-бенефис ще вземат участие и Елена Бинева, Теодора Александрова, Катрин Тасева и Невяна Владинова.

Олимпиадата в Токио това лято беше последно състезание за Катрин Тасева, която беше една от представителките на България в индивидуалната надпревара заедно с Боряна Калейн. Eто с какви емоции Катрин слага край на своята успешна спортна кариера:

„Прекратявам кариерата си много удовлетворена и щастлива. Доволна съм от всичко, което успях да постигна“, заяви пред Tribune.bg една от най-добрите ни гимнастички.

ФейсбукФейсбук

БФХГБФХГ

БФХГБФХГ

Веднага след Олимпийските игри председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева обяви, че Катрин Тасева ще остане в залата по художествена гимнастика, но като треньор. Грацията ни потвърди думите й:

„ Да, такива са плановете за момента. Няма да се отделя от спорта със сигурност. Смятам да се развивам като треньор, дали тук или някъде другаде все още не е ясно“, сподели Катрин.

БФХГБФХГ

БФХГБФХГ

БФХГБФХГ

Тя разкри за нас и какво да очакват почитателите на художествената гимнастика от спектакъла на 16 декември.

„Аз ще участвам заедно с Невяна Владинова, двете индивидуални гимнастички. Като цяло се очертава спектакълът да бъде много красив и се надявам за пореден път да докоснем нашите почитатели и всички хора, които ни обичат. Ще представим много интересни танци, като целият спектакъл ще бъде на фона на изцяло български фолклорни песни, но модернизирани. Ще има страшно много мултимедия и ефекти. Ще бъде наистина едно уникално представление и се надявам да се хареса на хората, да дойдат да ни подкрепят и да ни изпратят така както заслужаваме“, призова Катрин феновете на художествената гимнастика.

БФХГБФХГ

БФХГБФХГ

БФХГБФХГ

Българската гимнастичка сподели още какво е било предизвикателството да се подготвяш за състезания по време на пандемия.

„Тези две години – 2020 и 2021 година, бяха трудни, непредвидени, но смятам, че успяхме да се справим с предизвикателствата много добре и направихме едни много успешни състезания въпреки всичко, особено момичетата от анасамбъла, които успяха да ни зарадват с този златен медал на Олимпиадата. Аз също много се радвам за всички мои успехи, които имам не само през тази година, но и през изминалите“, категорична бе българската грация.

БФХГБФХГ

БФХГБФХГ

БФХГБФХГ

В края на тази изключително тежка година, тя отправи и пожелание към всички българи:

„Пожелавам на всички нас и нашите близки и приятели да са живи и здрави, разбрахме, че това е най-важното – здравето!“

„Сън“ е авторски спектакъл, който съчетава в себе си музика на живо, мултимедия, художествена гимнастика и танци. В основата на мащабната продукция отново застава Калоян Лалев – Кайо.

Нека и този път, при последното им излизане на килима, да подкрепим нашите златни момичета, които направиха невъзможното и стигнаха до най-желаното отличие за всеки спортист – златен олимпийски медал! Те го заслужават!


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети