Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Мария Гроздева: Фандъкова е доказала, че може да работи

Мнения

Мария Гроздева: Фандъкова е доказала, че може да работи

Мария Гроздева: Фандъкова е доказала, че може да работи - Tribune.bg
Снимка:

„Тя е уникален човек. Познавам я от много години“, разказа олимпийската шампионка по стрелба пред Tribune.bg

Мария Гроздева-Григорова e един от най-успешните спортисти на България. Тя е двукратна олимпийска шампионка по спортна стрелба и осем пъти шампион на Европа. В актива си има освен това – три бронзови медала от Олимпиади, шест сребърни и два бронзови медала от Европейски първенства, 16 златни, 17 сребърни и 7 бронзови медала от стартове за Световната купа. Притежава олимпийски и европейски рекорд на малокалибрен пистолет. Става най-добър спортист на Балканите за 2004 г. През 2010 година е отличена и с Орден „Стара планина“ I степен „за изключително големите ѝ заслуги към Република България в областта на физическото възпитание и спорта“.

 

Предстоят важни избори за кметове, Вие самата за кого решихте да дадете своята подкрепа?

Разбира се, че досега и винаги занапред подкрепям г-жа Фандъкова! Колкото и пъти да се кандидатира винаги съм за нея, защото тук става въпрос за личността, подкрепям човека, не толкова партийно. Тя е уникален човек. Познавам я от много години. Просто е доказала, че може да работи и прави нещата по най-добрия начин. Затова я подкрепяме на 1000% - аз, моето семейство, много мои близки, роднини. Всичките сме единодушно за нея. Това е човекът с главно „Ч“. Аз не бих се хвърлила така разпалено да говоря за политика, защото съм далеч от тази работа. Но тук говорим за човека Фандъкова. Вярваме, че тя може да се справи и занапред, така както е доказала и досега.

Имали ли сте пряк досег до г- жа Фандъкова, какви са личните Ви впечатления?

Разбира се, че съм имала. Били сме заедно на различни мероприятия, благотворителни кампании. Засичали сме се случайно. Познаваме се и тя винаги е била много добронамерена и радушно ме е посрещала. Йорданка Фандъкова наистина прави впечатление на много добър и отговорен човек.

Как се развива столицата през последните години според Вас като жител на София?

София става все по-красива, все по-чиста. По нищо не се различава от всяка друга европейска столица. Аз и семейството ми живеем близо до центъра, постоянно се движим по улички и по паркове. Наистина има страхотна промяна. Не го казвам само аз. Дори мои приятели, които живеят в чужбина, когато не са се прибирали дълго време в България, идват и казват – „Ние не можем да познаем София – колко е по-красива, по-подредена! Въобще личи си, че жена ръководи нашия град.

Като спортист доволна ли сте от спортната инфраструктура, набляга се на места за спорт в кварталите, защо е важно това за подрастващите?

Спортът е много важен не само за подрастващите, за всички! Спортът е здраве и дава едно друго настроение за живота. Това, че се обръща внимание на спорта е страхотно. Както виждаме вече навсякъде по парковете има специални фитнес уреди, благодарение на които хората могат да тренират на открито. Това е много важно за нашите деца. Разбира се, не всички са родени за спортисти, но е важно всички да спортуват – могат да излязат из града, да се качат на Витоша или да се разходят в парка, важното е да има движение и то да се случва на красиво и чисто място, така че да е приятно за всеки да го прави ежедневно.

Изборът в София е важен, но изборите са навсякъде, изпълнява ли правителството ангажиментите си в областта на спорта?

Мисля, че да. Видно е. Като министър на младежта и спорта Красен Кралев непрекъснато е ангажиран със спортни мероприятия не само в София, но в различни градове в България. Ние сме приятели във Фейсбук и постоянно следя какво се случва – откриват се стадиони, спортни зали. Сега последно в Благоевград бяха открили спортна зала. Повече зали и по-добри условия за подрастващото поколение спортисти, много е хубаво, че се набляга на това. Една държава, когато просперира, си личи по спорта, по спортистите. Не веднъж съм казвала и всички знаят - когато спортистите имат успехи, това значи, че и държавата е на ниво!


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Глупости Няма една читава улица и тротоар, а е мръсно навсякъде. Много усилено работи за мафията.
16.10.2019 08:09 / Отговор
Петьо Доказала е , че може да слуша кротко ББ
16.10.2019 13:37 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати