Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Мистерията с ковид теста на Никола Минчев

Мнения

Мистерията с ковид теста на Никола Минчев

Истинска мистерия се заформи около ковид теста на председателят на Народното събрание Никола Минчев. След като бе призован да публикува резултатите си, че е положителен за коронавирус, въпросите наистина станаха повече от отговорите.

Първите съмнения се появиха когато на показания документ от Минчев нямаше име, просто някакви резултати без печат или идентификация на лабораторията.

Последваха нови въпроси, дали това са резултатите на Минчев или пък на някой друг. Интересно впечатление обаче направи друго, един малък детайл в горния ляв ъгъл, където има час, но не и дата. Часът е 9:57 АМ, което в превод е 9:57 сутринта. Датата обаче не се виждаше и не беше ясно, дали ако тестът е взет на 10-ти преди обяд, то това не означава ли, че Минчев е знаел за заболяването си преди КСНС при Радев?

Наложи се Минчев отново да пуска резултатите си, първо заради името му, а пресцентъра на Народното събрание се наложи да прави дълги обяснения за въпросния час и дата. От последващите снимки изпратени от пиарите на Минчев ставало ясно, че тестът е взет на 10-ти, но е принтиран на 12-ти преди обяд.

Ако сме склонни да повярваме, че документа се принтира с дата, то идва друг въпрос, който трудно може да бъде обяснен.

За неразположението на Никола Минчев стана ясно около 30 минути след КСНС, а може би и повече. Той стоеше редом до Румен Радев и останалите докато се четеше решението взето от Консултативния съвет. Прилизителния час на приключване на брифинга беше малко преди 20:00 часа. Малко след 21:30 стана ясно, че Минчев е дал положителна проба за коронавирус.

Тогава е редно председателят на Народното събрание да каже, знаел ли е, че не се чувства добре и цял ден е бил в една стая с толкова много хора? Кога си е направил тест, преди КСНС, по време на съвета или след него? Ако тестът е направен преди началото на събирането или по време на него, тогава не е ли безотговорно и недопустимо да продължава да стои сред хората? Ако пък тестът е направен след КСНС, коя е тази денонощна лаборатория, която освен всичко вади тестове за минути, че и другите граждани да се възползват?

Когато се говори за прозрачност не се дава информация на час по лъжичка и когато ножа опре в кокала. Казва се истината и то без да се спестяват детайлите, защото всички знаем, че именно там се крие истината.  

 

 


Топ новини

виж още