Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. На Трибуната – Александър Сабанов, ВМРО: Не ходиш на работа – уволняват те

Мнения

На Трибуната – Александър Сабанов, ВМРО: Не ходиш на работа – уволняват те

На Трибуната – Александър Сабанов, ВМРО: Не ходиш на работа – уволняват те - Tribune.bg
Снимка:

Депутатът пита по каква логика БСП си извиняват едни отсъствания, а други – не

„В нормално търговско дружество или предприятие ще те уволнят, ако не идваш на работа и нямаш болничен. В Народното събрание, за съжаление, колегите не присъстват в голямата част от работните си дни, които знаете са сряда, четвъртък и петък. Останалите дни реално народните представители могат да използват да се срещат с избирателите си“. Това заяви в интервю за Tribune.bg депутатът от „Обединените патриоти“ Александър Сабанов.

Той обясни, че народният представител не работи само 3 дни, а и в събота, и в неделя.

„Ако ви срещне ваш избирател, не можеш да му кажеш, че днес е неделя и не можеш да му обърнеш внимание“, категоричен е патриотът.

Депутатът поставя въпроса за неизвинените и извинените отсъствия в БСП.

„Като председател на ПГ на БСП Корнелия Нинова може да извинява всичките останали, включително и своето отсъствие. Както се видя в скорошно интервю, те имат 100 извинени и 120 неизвинени отсъствия. Нямам представа по каква причина едните са извинени, а другите – не“, каза Сабанов.

Той направи паралел с тоталния бойкот, който беше обявен от ГЕРБ по време на кабинета „Орешарски“. Тогава обаче заплатите им бяха по около 500 лв.

„Те не са присъствали въобще. Докато БСП хем са тук, хем ги няма. Редовно има по 30-40 депутати, които не се регистрират, но гласуват по един път и получават надницата за деня. Не им се брои неприсъствен ден. Не знам доколко това е редно да се случва, защото избирателят ги е пратил тук да защитават неговите интереси, а не да си показват „Визия за България“. Да я представят, когато дойдат избори. Малко ми е странно какво е това пропагандиране, при положение, че следващите избори са европейските и нямат общо с „Визия за България“. По-следващите са местните избори, където „Визията“ също няма да участва“, изрази недоумение той.

„Визия за България“ предизборна платформа за парламентарен вот.

„Фикс идеята им да има предсрочни избори е твърде натрапчива. В крайна сметка времето ще покаже дали ще оцелее кабинетът. Ние сме твърдо решени да изпълним управленската програма и тя е заложена за 4-годишен мандат, включително увеличаване на минималните пенсии до 300 лв., както и актуализация на всички други социални плащания. Това няма как да стане за половин мандат. Алтернативен бюджет няма как да внесе БСП в НС, защото законодателят е определил, че единственият, който може да внесе бюджет, е Министерски съвет. Това е най-нормалното нещо, защото там всички министри са наясно със структурите под тях, с необходимите разходи и разчети“, коментира Сабанов.

Той подчертава, че е много лесно да си опозиция и да даваш големи разходи, без да казваш откъде ще вземеш парите.

„Намаляването на ДДС, на акцизи, на всичко останало, това влияе на бюджета. Всички, които се занимават с бюджетиране, знаят, че приходната и разходната част като се съберат, трябва да е нула. Колкото събереш, толкова и харчиш, включително и в едно домакинство – не можеш да похарчиш 2000 лв., когато взимаш 1500 лв.“, коментира финансистът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Кирил Да хубаво е да отговорят на този въпос
27.11.2018 21:22 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети