Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Нарушителят на Конституцията Петков ще променя европейските партии, ДПС и ГЕРБ нямали място там

Мнения

Нарушителят на Конституцията Петков ще променя европейските партии, ДПС и ГЕРБ нямали място там

Нарушителят на Конституцията Петков ще променя европейските партии, ДПС и ГЕРБ нямали място там - Tribune.bg
Снимка:

Нарушителят на Конституцията и станал премиер по лоши стечения на обстоятелствата Кирил Петков обяви, че европейските партии трябвало да се променят. Новоизлюпеният политик, който обърна държавата ни с главата надолу за няколко месеца, тръгна да поставя условия на партии с дългогодишна история и традиции.

Така например вчера от Брюксел, където отново е по лоши стечения на обстоятелствата, Петков обяви, че при срещата си с лебиралите е обявил, че поставя условия за своето членство при тях, защото в ДПС  имало хора с риск от корупцията. Ако ДПС искали да продължат участието си в тази група, то трябвало да преразгледат отношението си към някои свои депутати.

Тук е моментът да припомним на Кирил Петков, че ДПС е партия с 32 годишна история. Симпатизантите и членовете й са преживели едни от най-големите зверства на комунизма. Каквато е да е ДПС или политиците й, това е партията която години наред крепи етническата стабилност в страната ни. Освен това е добре Петков да прочете друго освен доноси в Гугъл, а именно, че ДПС е от партиите, които вкараха България в НАТО и ЕС.

Докато вицепремиерката на Петков, Калина Константинова настанява украинските бежанци в лагери, премиерът (по лоши стечения на обстоятелствата) разказва от Брюксел как в ЕС виждали примера на „промяната“ и се задавало ново ниво на европейските партии.

Същият Кирил Петков, който още не е регистрирал своята „ПП“ стигна още по-далеч. „Европейската Народна партия, ако са видели премира на „промяната“ биха си задали въпроса за партия като ГЕРБ, защото гласът на „промяната“ се чувал все по-силно в ЕС. Нарушителят на основния закон в България, който нарежда незаконни арести на лидера на най-голямата опозиционна партия – Бойко Борисов, човекът под чието зорко око се пише фашистки закон, този който без да му мигне окото нарежда на кой ще говори и кой ще влиза в „неговия Министерски съвет“, този който показва вратата реши да поставя червени линии на ЕНП по отношение на ГЕРБ. Явно Петков е забравил, че Борисов е човекът успял да доведе в София всички евролидери. Явно случайният обитател на Дондуков 2 е пропуснал, че говори за партията спечелила най-много избори, с най-високи резултати през последните 12 години и продължава да е лидер. Явно Петков е забравил, че говори за партията, чиито лидер е премиер не един, а три мандата и изведе страната през едни от най-страшни световни кризи, без хората да се бият за олио и да умират по опашките.

По всичко личи, че пътуването в правителствения самолет не се отразява добре на Петков. Разреденият въздух е оказал своето влияние и явно е забравил, че само преди няколко месеца именно представители и лидери на ЕНП застанаха като един срещу репресиите и незаконните похвати на Петков и Рашков. И докато премиерът „по лоши стечения на обстоятелствата“ пренарежда европейските партии и семейства, решава кой има място в тях и кой не, тук в България управлявания от него народ е на ръба на мизерията. Антиифлационните мерки на Асен Василев все още чакат някой ден да бъдат въведени, правят се кръгли маси за въвеждане на еврото, което с тази двуцифрена инфлация ще гледаме през крив макарон.

Колкото по-бързо Кирил Петков слезе от облаците, толкова по-добре. Може и да има някакъв проблясък, че е време да си ходи, заедно с „А“ отбора си и да ни избави от ужаса и мизерията, която води със себе си като чума. 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети