Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Премиерът Петков- или новият Кире Либерало

Мнения

Премиерът Петков- или новият Кире Либерало

Премиерът Петков- или новият Кире Либерало - Tribune.bg
Снимка:

Кирил Борисов Борисов, известен като Кире Либерало, е български политик. По професия е фотограф. След 1989 г. е председател на Либерална партия - Перник. В медийното пространство се превръща в символ на екзотичните личности и партии участвали на избори в първите години след демократичните промени.

Интересното в политическата кариера на Кире Либерало е, че  Доган се коалира с него, за да вземе зелената бюлетина от Александър Томов. Формацията на Либерало е истински фантом, известна най-вече чрез одиозния си лидер, но това не пречи на Кире да си мечтае за политическия Олимп.  

Кире ЛибералоКире Либерало

Въпреки, че действието се е развило през 2001 г., в наши дни Кире Либерало има наследник и това е премиерът на България (по ирония на съдбата) Кирил Петков, който също показа силни политически амбиции. Въпреки широко прокламираното си харвардско образование само за няколко месеца Петков  допуснал куп гафове - исторически, дипломатически, политически, езикови, но това  е нищо в сравнение с финансовата криза, в която вкара държавата ни.

И вместо да решава политическите кризи Кирил Петков подобно на предшественика си се запъти към групата на либералите в Европа, където са и ДПС.

„ДПС подкрепя разширяване на европейското либерално пространство. Това стана ясно от коментара пред медии на евродепутата Илхан Кючюк, попитан дали АЛДЕ ще приеме партията на Кирил Петков в своето семейство”.

Как ли гледат на тази подкрепа коалиционните партньори на Кирил Петков „Демократична България”, които влязоха в парламента главно заради акциите си срещу ДПС? Дали на Христо Иванов и Ивайло Мирчев, които се "давиха" край Росенец, а техни депути удоха от сладоледа на Ахмед Доган ще им дойде добре да имат коалиционен партньор в едно политическо семейство с това на ДПС? Дали пък мандатонисителите на "Продължаваме Промяната", която все още не е регистрирана партия ще харесат идеята на Петков да е новия Кире Либерало? А до колко Петков е либерал е друг въпрос. Там ценностната система е на почит, идеите, историята, всичко което той не притежава. 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети