Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Национално предателство: Лъжите на Христо Иванов за „Балкански поток“

Мнения

Национално предателство: Лъжите на Христо Иванов за „Балкански поток“

Снимка:

Иванов е от онези политици, които без интернет не биха могли да съществуват

Христо Иванов, неговата сянка и личен оператор Иво Мирчев и техните последователи се възползват от пренебрежителното отношение на управляващите към пропагандата на „умните и красивите“ в социалните мрежи. Смятайки целия Фейсбук за свой личен хабитат, Иванов разпространява неверни твърдения, които засягат не само вътрешнополитически въпроси (като например ще им даде ли Ахмед Доган от „баницата“).

Протестиращи отидоха да се молят на Доган да разпредели баницата по равно

Днес Иванов излезе и изрече няколко откровени лъжи за проекта „Балкански поток“, наричайки го „предателство на българския национален интерес“ и „пробойна в българския суверенитет“.

Националното предателство от страна на Фейсбук политика Иванов е силно изразено  в това изказване, защото той дава ясен знак, че не желае България да е на газопреносната карта. С твърденията си той заявява, че иска страната ни да бъде само клиент, докато газовите потоци минават през Турция и Гърция, Македония, Сърбия,  заобикаляйки България.

Христо Иванов надраска с тебешир тръба по трасето на Балкански поток

Истината е, че благодарение на политиката на Бойко Борисов България остана на картата на преноса на синьото гориво. Страната ни ще печели от транзит на всякакъв различен по източници газ и следващите десетилетия ще има сигурни доходи от тези тръби. И не на последно място - там, където минават газопроводи, няма бомбардировки.

Христо Иванов заяви пред своите верни онлайн привърженици, че Борисов е задължил хазната с едни 3 милиарда лева, които ще се плащат от българския народ. По думите му,  вместо това тези пари могат да отидат за медицински хеликоптери, за училища, за заплати на доктори, санитари, медицински сестри или учители. Нещо повече – с тези пари може да се промени радикално положението на българските пенсионери  като те отидат директно за пенсии или  за енергийно подпомагане. Огромна, дебела лъжа!

Как точно банкова гаранция, издадена от „Булгартрансгаз“ на една от държавните саудитскати фирми „Аркад“, би могла да отиде за добавки на български пенсионери? Защото точно това са тези три милиарда, които Христо Иванов нарисува с тебешир на една от тръбите по трасето  – банкова гаранция, която може да се използва само по предназначение.

Тези пари гарантирано ще се изплатят през първите дванадесет години от транзитните такси, които ще влизат всяка година в държавата. А в следващите 60-70 години се очакват само и единствено печалби.

Интерконекторът с Гърция седи на трупчета заради руските интереси на Бойко Борисов – още един безсмислен повод за живо включване във Фейсбук на Христо Иванов от преди дни. Истината е, че интерконекторът с Гърция се строи от две гръцки фирми, не от Бойко Борисов. Нещо повече – според източници от гръцка страна се очаква интерконекторът да бъде официално открит в средата на годината. На церемонията тогава ще бъдат поканени и лидерите на Гърция, Турция, Сърбия и Северна Македония за откриване на целия газов хъб „Балкан“.

Какво казват чуждестранните медии за „Балкански поток“?

Блумбърг, САЩ: „Руската газ се сдоби с нов съперник в Европа“. Азерските доставки за България, Гърция и Италия започват в четвъртък. Новите доставки ще помогнат на ЕС да диверсифицира източниците си далеч от Русия.

Според „Асошиейтед Прес“ случилото се е „безпрецедентен ход по отношение на диверсификацията“ в Европа, която е пазарът с най-голямо търсене на природна газ в света.

ФейбукФейбук

Харизанов: Кой лъже за диверсификацията? Блумбърг и АП или Христо Иванов?

Дойче веле: „Газпром“ изгуби монопола в България и Хърватия

В началото на 2021 г. на газовия пазар на Югоизточна Европа се случиха три събития, които ще имат дългосрочни последици за бизнеса на „Газпром“ в региона и като цяло на европейския пазар.

Вместо заключение

Разлика между поведението на лидера на „умните и красивите“ Христо Иванов и на ГМО продукти като Георги Георгиев от БОЕЦ няма. Всъщност първи Георгиев захапа темата за „Балкански поток“, който пропагандно наричат „турски“ или „руски“. Още през октомври боецът на Цветан Василев се включи на живо в своя Фейсбук, за да заяви, че по трасето са закопани „4 милиарда от нашите пари, одрани от нашия гръб и потънали в джобовете на Борисов, Пеевски, Путин и Ердоган“.

Ами ако ви спре интернетът, господа, как ще станете реални политици?  


Коментари (21)

ГЕРБКП Мафията на Борисов/Пеевски много обича да активира пропагандната си машина срещу всеки, който каже истината за корумпираната им шайка и да пишат жълти статийки без автори. Защо ви е страх да напишете името си? Нещо не харесвате бълвоча си ли? Какво е национално предателство, едно от многото на комунистът Борисов, който ще направи истинския голям шлем - да похарчи 3 млрд. за руско-турския поток и след това да ти наложат американски и европейски санкции. Хайде, сега активирайте и дежурните тролове на ГЕРБ да плюят и по мен.
05.01.2021 21:34 / Отговор
ПЛАЧЕТЕ ОРКИ НА ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ(РАДЕВ, МАНОЛОВА, ЧЕРЕПА, НИНОВА, БОЙКИКЕВ)..... 24 ЧАСА В ДЕНОНОЩИЕТО.......
ПО ТЯХНАТА ЛОГИКА НАЙ-ЗАГРИЖЕНИ, БЪЛГАРИЯ ДА НЕ ПОПАДНЕ В ОРБИТАТА НА ВРАЖЕСКА РУСИЯ СА ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ(РАДЕВ, МАНОЛОВА, ЧЕРЕПА, НИНОВА, БОЙКИКЕВ).......
ЛОГИКА НА ДЕБИЛИ-РУСОФИЛИ....... МНОГО ПЛОСКО...
05.01.2021 22:00
Мутристан 3 млрд. лв. на данъкоплатците хвърлени от Борисов, за да угоди на Путин в един безумен за България проект - "Руски поток". И накрая мутрата дори я досрамя да дойде и да си открие корупционния проект. Срам, защото тръбата минава през Северозападна България, обслужва Русия, но не и хората във Видин, Монтана Лом, Враца и Белоградчик.
05.01.2021 22:18
До психо-десния Оли, и Блумбърг, и АП, и Дойче веле ли са "пропаганда"? Вие,психо-десните, станахте по-слепи, по-глухи и по-гнусни в лъжите си и от болшевиките от Позитано!
05.01.2021 22:24
Тролев Тва всичкото Канна Рачева ли ти го каза?Не й вярвай - тя лъже в ефир!
06.01.2021 04:56
Даниела Горчева Вучич е открил стигналия до Сърбия Руски поток. Ето една от причините, заради които Бойко Борисов се беше зацепил със зъби и нокти във властта - да свърши обещаното пред Путин. Сега Сърбия печели по-евтин газ, Турция печели влияние на Балканите, Русия си осъществи стратегическия проект, че отгоре на това ни взе/ограби и трите милиарда за строителството на тръбата, а ние печелим един голям.... (допишете си го сами).
Та хем да си платим масрафа, хем да изядем торбата със сол, хем и тоягите - това е то гербаджийското слугуване на Москва!
И за да отклони вниманието от националното си предателство, още в първите часове на годината Борисов пробута една пропагандна лъжа за уж дошлия азерски газ. Тъпа и съшита с бели конци манипулация, но явно хваща дикиш пред широко затворените очи на привържениците на Борисов, на които една от опорките им беше, че бат им Бойко само шикалкавел с руските проекти и никога не ги довършвал. Да, ама не.
05.01.2021 21:39 / Отговор
Даниела Горчева - цитат Всъщност Руски поток измести новия интерконектър с Гърция.
И постепенно измества България от европейската карта и я тласка към бездната на путинова Русия, която като черна дупка засмуква всичко, попаднало в орбитата й.
05.01.2021 21:39
Лелеее! Горчева, по-спокойно! Ще се задавиш от злоба да се зацепваш със зъби и нокти срещу Борисов. Що не коментираш Блумбърг и статията в Дойче веле? И те ли лъжат?
05.01.2021 21:55
до горния Герберски троле, чети, разбира се, ако не си като Еднокнижния и не знаеш чужди езици -"US readies sanctions against Nord Stream 2 and Turkish Stream" - https://www.euractiv.com/section/energy/news/us-readies-sanctions-against-nord-stream-2-and-turkish-stream/?fbclid=IwAR0Z5wiqLszGLRH_CtTkPHcqXWw5eAo8Tdlb4S3_svlHGKF-sWyjfQeMtuc
05.01.2021 22:20
. . . Значи, според психодесния и Горчева, и Борисов, и азърбейджаските президент и посланик, всичките лъжат! Само Ристю Мореплавателя бил прав! На просто-български...айсиктир!
05.01.2021 22:27
До горния "многокнижник": Това е стара информаци! Тук се коментира нова!
Освен това, не си мисли, че е голяма работа да си прочел повече от една книга и да ползваш английски в 21 век. И си много ограничен, като си мислиш, че всеки, който опонира на Хр. Иванов, Радан и сие, е "гербер".
05.01.2021 22:32
Покажи всички
Георги Бяндов Тия, които рипате срещу трите милиарда гаранция за газопровода (които ще се изплатят, ще ни носят газ, когато ни спрат за въглищата и ни дават геополитическа сигурност - икономическите връзки намаляват риска от война), защо не рипахте със същата страст срещу дадените за непостроени сРамолети три милиарда? И защо не се възмутите от разбойническата политика на САЩ, които хем не инвестират в тази част на света, хем и на други не дават?
06.01.2021 08:15 / Отговор
Таня Лъжите на Иванов са си ежедневние, той е отявлен манипулатор.
06.01.2021 15:54 / Отговор
Бранко Христовски Христоу,мазен, лигав тЪпунгер си беше преди-жалка отрепка си и сега...нищо ново,нали?
06.01.2021 22:18 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема