Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. От кал да е, Васил да е!

Мнения

От кал да е, Васил да е!

Снимка:

Как посреща Васильовден известният театрален и киноактьор Васил Драганов?

 Чест ли е да си Васил и как се празнува след снощния празник? Разказ ексклузивно за Tribune.bg

Носите едно от най-хубавите български имена, на кого сте кръстен, обичате ли името си?

Традиционно в България децата се кръщават на своите баби и дядовци. Аз съм кръстен на моя дядо. Тук имаме и поговорка – „От кал да е, Васил да е“. Обичам го, защото в корена си носи много сила и енергия, тъй като идва от Василевс, което значи цар. Дядо ми на когото съм кръстен  е бил невероятен човек, от онази порода хора, които сега не се раждат на тази земя. Дядо ми е вторият пилот в самолетната катастрофа с Паша Христова през 1971 година. Преди да загине успява да спаси много от хората в самолета. За съжаление загива при поредния взрив в горящия самолет.

Как традиционно празнувате имения си ден, с кого?

На първи януари ми е малко трудно да празнувам, тъй като през годините установих, че да поканиш гости е сложно, защото всеки по някакъв начин е злоупотребил на З1. Каня приятели, но на никой не му се празнува. Затова от много години отбелязвам имения си ден по стар стил на 14 януари. Не си мислете, че тогава празнуват само ромите. Това е също така сръбската и руската Нова година.

Изпращаме 2019 година, с какво ще я запомните?

За съжаление ще я запомня със загубата на много мои колеги и хора от артистичния свят. В Народния театър първо загубихме Йосиф Шамли, прекрасен колега, с когото играех в две постановки. Загубихме и живата история на българския театър Стоянка Мутафова, с която имах шанса да участвам в един от най-успешните български сериали след Прехода – „Столичани в повече“. Загубихме и един от колосите в киното и театъра – Стефан Данаилов.

А в професионален план - каква беше 2019 за Вас?

Аз съм от малкото щастливци в България, които работят по специалността си. Изкарах четири премиери през 2019. Много активно работя в момента в театъра, тъй като участвам в 15 представления. Те ми носят нужното творческо удовлетворение.

Какво обичате да правите през свободното си време, имате ли хоби?

Рисувам от дете. Това е моят начин да се спася от ежедневието. Успях да го предам и на децата си. Много се радвам, че и двете ми деца обичат да рисуват.

Какво Ви очаква през 2020 година?

През януари предстои премиерата на най-новия български филм – „Не те харесвам“, в който изпълнявам една от главните роли. Очакват ме и две премиери в Сливенския и Шуменския театър. Продължаваме снимките на „Комиците“.

Какво ще си пожелаете за Новата година?

Пожелавам на първо място здраве на мен и семейството ми. На себе си желая още вдъхновение, нови роли и творчески предизвикателства.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема