Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Петьо Блъсков пред Tribune.bg: Радев е един завършен циник, върнахме се 35 години назад

Мнения

Петьо Блъсков пред Tribune.bg: Радев е един завършен циник, върнахме се 35 години назад

Петьо Блъсков пред Tribune.bg: Радев е един завършен циник, върнахме се 35 години назад - Tribune.bg
Снимка:

Полицията стои тук и чака да ни изнесе физически от редакцията. Ходят някакви чиновници и запечатват стаите. Какво да ви кажа - върнахме се 35 години назад. Това заяви за Tribune.bg  главният редактор на вестник „Труд“ Петьо Блъсков.

„Една незаконна заповед на Минеков, след това една негова поръчка до областния управител и областният управител без изобщо да ни информира, без изобщо да поиска наше становище, пуска една заповед да освободим помещенията. И днес пристигат с полиция тук, запечатват и разправията е страхотна. А този, който е дошъл тук, не може да изпълнява заповед, защото е съветник на Минеков (б.р. Светослав Трайков). Знаете ли кой е? Това е този същият, който заедно с Минеков спряха софийското метро. Хората, които щяха да убият хиляди столичани, сега са дошли да убиват „Труд“. Това е истината“, посочи Блъсков.

Той потвърди пред нашата медия, че това се случва при 100% платени наеми. На въпрос защо тогава продължава този натиск, той отговори така:

„Платили сме ги. Питайте ги тях! Те сега ще започнат да обясняват, че не сме платили режийни и т.н. Хиляда пъти им обясних. Да, не сме платили режийни, но Министерството на културата не ни е изпратило нито един документ, в който да ни каже – „Имате да плащате тези пари. Така и така платете си тези пари по еди какво си. В мига, в който получим фактура, ще си ги платим. Ние вече пет години нямаме такава фактура и те продължават да го размахват това, а си е тяхна вина. Вместо да правиш тези мръсотии срещу вестника, можеше да ни покани, да се разплатим, да се разберем като хората и да продължим. А този съветник, който е тук сега, държи политически речи - „Дълбоката държава, възползването от властта приключило“. Той се държи като на митинг. Всеки момент ще спре тока и тук сигурно. Но представяте ли си до какъв морал сме стигнали. Тези, които спряха метрото, сега са дошли да убиват вестник „Труд“, категоричен бе Петьо Блъсков.

По време на консултациите на президента днес с ГЕРБ, Десислава Атанасова повдигна темата, като заяви, че Радев трябва да бъде гарант за правата на гражданите и словото.

„Много пъти съм казвал, че не се меся в изпълнителната власт. Доколкото знам става дума за неплащане на наем. Да им бяхте помогнали, имате достатъчно ресурс“, отвърна от своя страна президентът. Блъсков коментира реакцията на Радев:

„Реакцията му е абсолютно цинична. Той казва – „Няма да се меся в изпълнителната власт“. Г-н президент, тази изпълнителна власт вие я назначихте! Как така няма да се месите? Вие, по конституция назначихте тази изпълнителна власт и тя започна да мачка вестник „Труд“, защото вестник „Труд“ обясняваше всички недоразумения, извършени от президента, както и неговото пристъпване на Конституцията, което се вижда ясно от решенията на Конституционния съд – висшия конституционен орган на държавата. Така че, да не прави такива цинични изявления и да кара ГЕРБ да ни плаща. От това по-голям цинизъм няма. Той е един завършен циник в случая, нищо повече. Въпреки че пое ангажимент пред мене лично по телефона да провери случая и да вземе отношение. Никакво отношение, баламоса ме тогава и не взе никакво отношение. Това е положението за съжаление“.

По думите му в момента журналистите не могат да изпълняват задълженията си.

„Не можем, защото коридорът е пълен с чиновници, чакат полицията да дойде да ни изнася. Спирачът на метрото и той е тука, ухилен до уши, щастлив, защото изпълнява поръчки“, каза още Петьо Блъсков.

Той е категоричен, че трябва да има политическа намеса, за да се разреши проблемът.

„Не може така! Това е политическа репресия! Къде сме тръгнали? Аз Ви казах, не съм виждал полиция в редакция от 35 години, по Живково време влизаше полиция в редакция. И сега, 32 години след Демокрацията, хоп, полиция в редакция. Как си представяте това чудо и тази мръсотия“, попита той в края на разговора ни.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати