Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев каза на ГЕРБ, че трябвало да платят наемите на „Труд“, за да не се намесва Рашков

Политика

Радев каза на ГЕРБ, че трябвало да платят наемите на „Труд“, за да не се намесва Рашков

Радев каза на ГЕРБ, че трябвало да платят наемите на Труд, за да не се намесва Рашков - Tribune.bg
Снимка:

Първоначално президентът се направи, че не знае за полицейската блокада на редакцията на вестника, после обаче се оправда, че не се меси на МВР, а ГЕРБ имали пари

„Днес има нахлуване в медия, считам, че трябва да сте гарант за правата на гражданите и словото. Призовавам да съберете необходимата информация защо една медия е осъмнала с барикадиран вход“. Това заяви Десислава Атанасова на срещата с Румен Радев в рамките на консултациите преди връчването на мандата.

Президентът се направи, че не знае за коя медия става въпрос. После след уточнението, че става дума за „Труд“ набързо си припомни казуса.

„Тази тема вече беше повдигната преди няколко месеца“, присети се Радев. „Много пъти съм казвал, че не се меся в изпълнителната власт. Доколкото знам става дума за неплащане на наем. Да им бяхте помогнали, имате достатъчно ресурс“, заяви Радев и приключи срещата.

Самите „Труд“ твърдят, че нямат неплатен наем. Казусът тепърва влиза в съда и се чакат решения.

Преди това ГЕРБ/СДС и президента обсъдиха ролята на опозицията.

„Вие безспорно сте формация с богат политически опит и вярвам, че трябва това да съответства определена политическа мъдрост. Последните две правителства, които назначих, стабилизираха страната!“, похвали се сам Радев.

Той каза на ГЕРБ, че хората очакват от тях да са конструктивни. „Както бях критичен към вашето управление, така ще бъда и към всяко бъдещо“, обеща той и заяви очаквания ГЕРБ да бъдат силна опозиция.

Десислава Атанасова коментира, че ГЕРБ ще бъде опозиция на отвеното ляво-либерално управление.

„Месеци на чегъртане и репресии белязаха тази година. Въпреки това нашата коалиция е втората политическа сила в НС. Гарантираме, че ще бъдем знаеща, можеща и непримирима опозиция. Аз ви обещавам, че ако правителството на 4-те партии има нужда от помощ и съвет, те ще получат такава помощ. Освен това обаче ви обещавам, че всяка грешка ще бъде сочена. За да има добро управление, трябва знаеща опозиция. Изразявам несъгласие с прекаления ви оптимизъм към служебното правителство, което не успя да отговори на очакванията по отношение на няколко кризи“, каза Атанасова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати