Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Плевнелиев за словото на Радев: Ако нямаш кауза, имаш нужда от война

Мнения

Плевнелиев за словото на Радев: Ако нямаш кауза, имаш нужда от война

Плевнелиев за словото на Радев: Ако нямаш кауза, имаш нужда от война - Tribune.bg
Снимка:

Обявява се война на правителството, за да може България да не влезе в еврозоната, смята президентът на България в периода 2012 - 2017 г

Това е генералска битка. Така Росен Плевнелиев, президент на България от 2012 до 2017 година, коментира пред БНР обръщението на президента Румен Радев към нацията, в което той сне доверието си от правителството.

„Ето ви генералската битка се случва. Тази битка между „добрия“ и „лошия“ генерал“, добави той и припомни, че в много свои изявления е говорил, че за президент на България имаме генерал популист.

Плевнелиев цитира сентенцията „Ако нямаш кауза, имаш нужда от война“ и призова да се запитаме каква е каузата на Румен Радев, който по думите му не се е посветил на единството на нацията и постоянно е бил контра на управляващите, че Радев е заложил само на картата, че той е морален стожер и моралната алтернатива за българските граждани, а накрая се е провалил.

„В не едно свое интервю съм предсказвал, че тази година ще сме свидетели на най-важната геополитическа битка в България - това е битката за влизането на страната ни в еврозоната. ... Ако България влезе в ERM II през април, това означава откъсване на България от руската геополитическа орбита. Това означава силна нова фаза на България в еврозоната, в богата и демократична Европа“, заяви Плевнелиев. Според него вече виждаме как всички, които са против това, се организират и ще действат.

По думите му най-голямата лъжа, която се разпространява през последните дни в България, е, че се прави каквато и да било реформа във валутния борд.

„Това, което се случва сега е изпускане на нервите на всички руски хибридчици, на всички, които не искат да влезем в еврозоната. Обявява се война на правителството, за да може България да не влезе в еврозоната“, заяви той.

В България има консенсус, че валутният борд е това, което не трябва да се пипа, уточни Плевнелиев.

Според Плевнелиев президентът има право да снеме доверието си от правителството, както и самият той постъпи през 2013-а година спрямо правителството на Пламен Орешарски, но:

„До тук Румен Радев не е дал нито едно решение на посочените проблеми в страната. Нека държавният глава да извика тези институции да работят заедно. Три години той не изгради никакво доверие с управляващите, а воюваше с правителството“. По думите му всички скандали са факт, но трябва да се даде решение за тях.

Оттук нататък президентът Радев ще прави всичко възможно, за да се прожектира като алтернатива на правителството, прогнозира Плевнелиев и добави, че според него Румен Радев не се чувства добре като президент, а се бори за властта.


Коментари (2)

Плевнъо Пък ти имаш нужда от психиатър.
04.02.2020 13:30 / Отговор
ер ен 2 Пък ти си прост комунист -олигофрен
04.02.2020 15:27

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети