Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Пошло и плитко, Елена Йончева!

Мнения

Пошло и плитко, Елена Йончева!

Пошло и плитко, Елена Йончева! - Tribune.bg
Снимка:

Бившата журналистка продължава с опитите си да подронва доверието в институциите

Смешен и лицемерен плач на Елена Йончева днес цял ден по българските институции. Още от сутринта по бТВ бившата /подчертавам това/ журналистка продължава с опитите си да подронва доверието в тях. Това пише в свой коментар Евгени Петров за vevesti.bg.

„България има много добри специалисти и криминалисти и капацитета да доведат докрай едно такова дело“, лицемерно твърди депутатката, след като вече видя, че този път разследващите се справиха блестящо и дори получиха похвали отвън.

Но въпреки това Йончева продължава да иска международно разследване заради ниското доверие в институциите и за да спрели всички спекулации. И даде за пример реакциите в социалните мрежи.

Първо – спекулациите дойдоха именно от редиците на БСП и дясното им извънпарламентарно крило и второ – ако трябва да се вярва на социалните мрежи, Корнелия Нинова отдавна да е редови член на партията. Но не е там въпросът, а в една доста плитко замислена тактика: Ако бяхме поискали международна помощ, тогава и от БСП и от верните им партньори в дясно всички щяха да скочат: „Ето, институциите ни /в случая МВР и прокуратурата/ наистина не могат да се справят, затова и търсят помощ от чужбина“.

Каза го малко по-късно тази сутрин по същата телевизия и Томислав Дончев: Ако бяхме поискали международна помощ, щяха да кажат, че сами не можем и отново ще излезе, че нямаме доверие в институциите.

Плитко, пошло и най-важното – отново насочено против институциите.

Браво на МВР, браво на службите този път, че с работата си показаха, че могат да работят не по-зле от западните си колеги.

А вие от БСП първо правите всичко възможно, дори и невъзможното, да сринете доверието в българските институции, после обявявате, че хората нямали доверие в тях. Е, как да имат, когато го рушите ежедневно и ежечасно…

Рушите го от първия момент, в който Корнелия Нинова пое ръководството на БСП и въведе вербалната агресия като стил на поведение на лидерите в партията и особено в парламента. И докарахте нещата дотам, че власт и опозиция в Народното събрание да влизат от скандал в скандал и доверието във върховната институция непрекъснато да пада.

Това рушене започна с една опашата лъжа за загубени еврофондове в земеделското министерство преди повече от година и досега не е спирало.

То не бяха плочките пред НДК, то не беше партенката, че щели да ни отнемат европредседателството, то не беше козичката на баба Дора, то не беше „убихте 17 души“…Сега и „международно разследване“…

Да, БСП и по най-малкия повод руши доверието в институциите. Минава през трупове, за да стигне до властта, но когато социалистите се опитват да превърнат институциите в полуживи бледи копия на истинските структури на държавата, това граничи с национално предателство.

И запомнете – една Държава се състои от нейните институции, с които провежда политиките си и от цялото общество – нейните граждани. Ако обществото като цяло приема това безогледно рушене на доверието в институциите от страна на партиите – толкова по-зле.

Но аз, за разлика от Елена Йончева не приемам нейното разграничение между нейната България и  „България на Борисов“, срещу която било насочено недоверието в институциите у нас и в чужбина.

Защото като очернят България, очернят и всички нас, Йончева. От столетника до току-що роденото бебе.

Мислех си, че Елена Йончева е преминала една особена възраст при жените, но очевидно някои неща са до живот. Питам се обаче какво им става на мъжете от извънпарламентарното дясно, че имат същото поведение. Е, там очевидно е въпрос на особености на характера и на политическо и властово прегладняване.

Вместо финал –  помнете, че премиери, министри и политически кабинети се сменят, институциите остават. По този повод ще цитирам Петко Симеонов във Фейсбук:

„Да си представим, че стане чудо и тези, които хулят държавата и институциите, вече години наред у нас и в чужбина, спечелят изборите и започнат да управляват. С коя държава и с кои институции ще упражняват своята власт? Да не би да мислят, че изградените отношения са като риза. Обличаш синя или червена риза и става фокус – стотиците хиляди хора работещи в институциите на основата на закони, правилници и мрежи от делови и лични отношения, стават мигом други и започват да изглеждат по различен начин на публиката, посолствата и Света?!… Вие не сте в ред.“

Ами не сте!


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати