Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Президентът излъга в ефир: Не бил иронизирал COVID-пандемията на връх Шипка

Мнения

Президентът излъга в ефир: Не бил иронизирал COVID-пандемията на връх Шипка

Снимка:

„Направих обръщение към нацията“ – така отговори Радев на въпрос какво е направил за справяне с кризата

По време на изключително слабото си участие в „Панорама“ тази вечер Румен Радев показа няколко политически недъга, нетипични за един държавен глава: неподготвеност по основни за държава теми, притеснителна фиксация в личността на премиера, абсолютно неглижиране на корона кризата и най-лошото: откровени лъжи. 

Попитан дали е подценил пандемията при първата вълна, когато пренебрегна забрана на здравните власти за чествания на Шипка, Радев каза:

„На 3-ти март не иронизирах вируса, а тези, които го управляват“.

Абсолютна лъжа. Нещо повече - от тази дата нататък Румен Радев и последователите му се обявяваха публично против всяка мярка, предприета от управляващите. Иронизираха инструкциите на Националния оперативен щаб и изобщо съществуването на реална опасност за живота и здравето на хората.

3-ти март 2020 година.

„Румен Радев честити празника на всички, които не се поддават на манипулации за вируси и щамове.“ – Заглавие в News.bg

Такива са заглавията в повечето медии от тази дата, посветени на подигравателните реплики на Румен Радев, когато в словото му става въпрос за вирус и мерки.

„На Шипка президентът се заигра с „вируса“ на манипулацията“ – 24 часа

„С ирония президентът констатира, че България е дала огромен принос към световната медицина - успяла е да изолира два различни щама на коронавируса“ – News.bg

„Въпреки препоръките заради коронавируса: Румен Радев на Шипка за 3 март” – „Евроком“

„Свободата е най-силният имунитет срещу вирусите“ – „Медиапул“

„Каква ли щеше да бъде съдбата на България днес, ако онези велики българи се бяха поддали на „вируса“ на манипулацията, на „вируса“ на страха, на „вируса“ на примирението, на „вируса“ на слабоволието?“ - БТВ

„След като преди дни отмени традиционния прием за Трети март заради коронавируса, днес президентът Румен Радев упрекна властите заради отмяната на официалните чествания на вр. Шипка“ – „Дневник“

Най-голямото доказателство за безотговорното поведение на държавния глава си пролича със страшна сила когато замина за Естония след контакт с болен, когато стана причина за струпвания на стотици военни и за приемането им в интензивните отделения. Радев вкара дори собствения си подчинен Димитър Стоянов вече в критично състояние в болница, след повече от десет дни криене на състоянието му.

И тази вечер, въпреки огромния брой заразени българи, обединителят на нацията не призова категорично хората да спазват мерките, да пазят себе си или околните. Напротив – излезе с вдигнат юмрук при тълпата професионалните протестиращи пред БНТ. По същия начин, както даде тласък на антиправителствените протести по време на пандемия.  


Коментари (23)

кесо Е, и вие сега, ами нормално е Румбата да забрави какво е говорил преди 6-7 месеца. Общоизвестно е, че маймуните помнят по 3 секунди, а комунистите по 5 /особено когато им отърва/.
13.11.2020 22:15 / Отговор
ТОЛКОВА ЖАЛЪК РАДЕВ........ ТОТАЛНО СТАРЧЕСКО ОГЛУПЯВАНЕ.......... НЕЛЕЧИМА БОЛЕСТ......
ДОБРЕ, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА СЪСТРАДАТЕЛНИ..... ХРИСТИЯНИ.....
13.11.2020 22:29
Надблюдател Радев си го каза в прав текст..." аз съм здрав"! Това само показва, че това недоразумение се нтересува единствено от себе си , и вероятно и от "втората дама"!
13.11.2020 23:00 / Отговор
Буй На повечето българи вече ни е ясно, че съединението прави силата, а разединението го прави Радев!
13.11.2020 23:26
Анастас #

Мутрата Радев-ВЪН !!!

Шапкарското Говедо е Петно за България.

(с Двата Юмрука)
14.11.2020 09:25
Ала Оставете президента,имате един свестен човек ,интелигентен умерен, вие го , плюете ,може да не то харесвате но е качествен като личност.
14.11.2020 04:06 / Отговор
. . . Деси ти ли си? Никой не го е хванал, самият той се натрапва с непрекъсната си омраза която излъчва, и с маниакалната амбиция да се набира за по "мъж"" от Борисов! Цялото му държане е сякаш Премиерът се е самонастанил там и харчи "милиарди" , а не да е избран от българския избирател, да управлява парите на държавата! На Позитанските мародери попарата сме я сърбали, още има оцелели! А колкото дали е "свестен", нека си имаме и свое мнение ! Със тези "чекмеджета" отдавна се е заровил в помията;
14.11.2020 07:05
Сбогом на превратаджиите! С вдигнатия си юмрук Радев отново призовава феновете си от рода на боклуците от "Боец" на Цв. Василев за бой ! Всичко с агитките около телевизията е режисирано от ДС стратегите му. Не е само "засилен инстинкт за себеизява", както посочва по-горе колега коментиращ. Само че вече сценката се повтаря като фарс!
14.11.2020 10:13
поправка стратеЗите
14.11.2020 10:14
Stefan Смайващо възхитителен Бойко Василев. Този човек няма стигане, честно. Колко ли планини знания трябва да усвоиш, за да придобиеш уменията му да задава най-удачните въпроси, лавирайки в днижание и следейки всяка гримаса и психомоторика на събеседникя?

Обявявам го за култов.

Имаме готини журналисти, но трима са, поради които понасям тази иначе неприятна ми професия. Г-н Димитри Иванов, г-жа Калина Андролова и г-н Бойко Василев.

Нямат стигане, брате.

За гостуващия президент сте изкоментирали всичко. Нещо се промени този човек, не разбирам мотимите му и това ме нервира.
14.11.2020 08:43 / Отговор
Мина И аз няма да коментирам Радев, просто нищо запомнящо се не каза.Само се е ошлайфал да говори с по-малко усилие. Но съм с прекрасно впечатление от водещия Бойко Василев.Този човек знае за какво да пита,слуша какво му се отговаря и е готов със следващия въпрос.На всичко отгоре е рокаджия. Респект!
14.11.2020 09:03
ПОЗВОЛЕТЕ ДРУГО МНЕНИЕ ЗА БОЙКО ВАСИЛЕВ.............. ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СМЕНЯ КУРСА.....
ПРОСТО ВИЖДА ВЯТЪРА НА ПРОМЯНАТА - ЖАЛКИТЕ ПРОТЕСТЪРИ НЕ УСПЯХА, В. БОЖКОВ-ЧЕРЕПА НЯМА ШАНС..........
14.11.2020 10:29
ПОЗВОЛЕТЕ ДРУГО МНЕНИЕ ЗА коментара Кога е сменял курса?Кога е имал шанс Черепа?Откъде духа вятъра на промяната?От коя партийна организация на бсп сте избягал ,за да се присъедините към дб?
14.11.2020 12:42
ОСВЕТЯВАНЕ(ЗА НЕОСВЕДОМЕНИ) : ИВЕТ ДОБРОМИРОВА(ПИАР НА ЧЕРЕПА) Е СНАХА НА БОЙКО ВАСИЛЕВ(ЖЕНА НА БРАТА НА ВАСИЛЕВ)
ЛОГИЧНО-БОЙКО ВАСИЛЕВ ОБСЛУЖВАШЕ ЧЕРЕПА-ЮЛИ И АВГУСТ КАНЕШЕ ЧЛЕНОВЕ НА ГЕРБ В ПАНОРАМА, КОИТО НА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ТЕЛЕВИЗИЯТА БЯХА МАЛТРЕТИРАН ОТ ПРОТЕСТЪРИ ТЕ НА ЧЕРЕПА-СТАНА ЛИ ЯСНА СМЯНАТА НА КУРСА? - МАКАР ЧЕ ЩЕ ЕДО СЛЕДВАЩИЯ ВЯТЪР НА ПРОМЯНА
14.11.2020 14:13
Христо Слави Рачев: "...Президентът съска в Панорама. Бойко Василев храбрее с въпроси, които вицето отдавна е получила, за да няма "панорамен" провал...".
16.11.2020 16:28
Stefan =
Странно, никога не съм се питал за навиците му в битието. А би следвало. Когато някой силно те впечатлява, обикновено се интересуваш от муз предпочитания, кои театри и кина са му на сърце, маа ли крачоли по операта извън належащата нужда да е в час със светските обичаи, какви коли го радват, злоупотребява ли с нещо, крие ли и какво, и т.н. Тъкмо това е странното, че Василев обсебва с професионализма си, без да има нужда от дорисуване на представата за него. Струва ми се, че това е дарба.
Благодаря ви, че писахте :)
14.11.2020 09:24 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема