Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Радев взима партията на „Краля на Марихуаната“?

Мнения

Радев взима партията на „Краля на Марихуаната“?

Снимка:

Откъде се появи „Нова България“ на Радев? Ами, вече има такава партия…

Цяло послание за „Нова България“ произнесе днес президентът Румен Радев по време на отчета на четвъртата година от своя мандат. Кулминацията в него се оказа съобщението, че президентът се кандидатира за нов мандат наесен.

Ето какво гласеше цялото Послание на президента Румен Радев за нова България

„Настоящото послание изразява убежденията ни, от които се водим през целия си мандат, както и волята ни да продължим да работим за нова България. Убедени сме, че без посочените промени големият потенциал на страната ни не може да бъде оползотворен“, заяви президентът от Гербовата зала на институцията.

Ако обаче Радев си е харесал „Нова България“ за име на възможна партия (както вече прогнозират някои анализатори), то държавният глава ще има конкуренция, защото партия с това име вече съществува. Тя е родена през 2014 година, зачената е по време на протестите срещу Орешарски в социалните мрежи.

Сред основателите ѝ са настоящият кмет на Елин Пелин Ивайло Симеонов, покойният музикант Радослав Кавалджиев - Роро, Андрея Щерев, управлявал по времето на Жан Виденов Пловдивския панаир, и две неизвестни публични имена Иван Георгиев и Боряна Пенева, разказва 24 часа.

Вдъхновител на „Нова България“ пък беше един американец – бизнесменът Майкъл Струмейтис, известен още като „Кралят на марихуаната“. У нас той е по-известен като мъж на манекенката Цеци Красимирова – собственик на компания за торове, който освен това отглежда и огромни количества марихуана за медицински цели. Той самият се представя като любител на джойнта и често позира пушейки трева.

Струмейтис е и основен спонсор на „Нова България“, като близки до основаването ѝ преди години си спомнят, че имал големи планове в политиката. За водене на нови партийни членове имало шанс да се получи дори бонус от 1000 лв.

Кметът на Елин Пелин беше председател на партията, но после стана кандидат-кмет от гражданската квота на ВМРО, а след това напусна „Нова България“ – каквито са изискванията на Закона за местно самоуправление и местна администрация, които забраняват на кметове и зам.-кметове да са в ръководството на политически партии. За председател на „Нова България” беше избран хирург от Варна на име Петър Чаушев.

Оттогава партията няма регистрирана дейност, а сегашният председател е пълна мистерия. Чаушев твърди, че след него председател е станал Минко Ангелов, бивш областен на Хасково, близък до БСП. Той обаче отрича. Според други съобщения председател е станал секретарят на президента по вътрешната политика Николай Копринков. Той също отрича и твърди, че още си е член на БСП.  


Коментари (5)

опитен Наистина са жалки - с опита да свържат Румен Радев с наркотиците . Но такива гадости се очакват от гнилочите на сегашното герберастко статукво , включващо и гнилите седерастки остатъци . Все пак герберастите са съюзници със седерастите !
02.02.2021 11:33 / Отговор
dabe педал(червен) :(
02.02.2021 12:36
АННА ОТ ПИСАНИЯТА ИМ , МОЖЕТЕ ДА ИМ НАПРАВТЕ ОЦЕНКА И ЗА УМСТВЕННИЯТ БАГАЖ И МОРАЛ !!!..У , ЛЕВО ...
02.02.2021 21:08 / Отговор
Тартаковер Сигурен съм, че дори най-правоверните и омаяни от Бойко Борисов фенове, са смутени от това примитивно писание, за което думата пасквил е ласкателна. Жалко. Тук клоаката вече надмина всичко. Такива внушения могат да се правят само в специализирано заведение за онези хора, които гледаме със съчувствие. Възможно ли е в "журналистическия екип" вече да участва "Киро Бизона" ?
02.02.2021 22:00 / Отговор
А пък на мене ми се звучи съвсем логично, ще поживеем ще видим,това са изпитани комунистически номера колко много партии си създадоха с колко имена само и само да прелъжат някоѝ гласоподавател,тоѝ и Радев беше независим натовец а какво се оказа,Руски президент на България.
03.02.2021 14:07 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още