Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Рашел Леви: Словото Ви е мътно, господа...

Мнения

Рашел Леви: Словото Ви е мътно, господа...

Снимка:

Текст на поетесата Рашел Леви

Какво свърши Отровното трио под диригентството на един добър психолог? В България има добри психолози, но не ги канят в телевизиите, за да не се излиза извън сценария.

Същото важи и за всички други експерти. Психологът щеше да каже, че заиграването с разрушителите инстинкти на човека е опасно. Може и да е подсъдно някъде по света. Това заиграване го наблюдаваме много, много дълго. Бесилки, ковчези, думи като "въстание" са точно такова заиграване. Да се чудиш откъде се появяват чупещите, хвърлящите бомбички, след като месеци си дразнил точно този нагон у тях.

Да мигаш като "ощипана мома" пред камерите, след като сам си провокирал нагона на разрушението, е меко казано престъпление. Не чух психолог, не чух юрист да каже нещо по този въпрос. Да съчиняваш сложни теории на конспирацията, след като имаш психолози и подстрекатели в случая - кристално прозрачни в символиката си, е меко казано наивно, ДБ!

Меко казано... Естествено, че трябваше да се разграничите категорично и ярко, така че да не се усъмним за миг във Вас. Макар че и ваши лидери говореха за "павета"...

Словото Ви е мътно, господа... Има ли, няма ли агресия във Вашето слово, за да обяснявате днес, че сте били за мирен протест. Заставали сте пред млади хора ... Пред онази свръхенергия и здрави инстинкти, които можете да превърнете и в създание, и в разрушение.

Колко лесно се разпалва огъня, знаете много добре. Накъде поведохте този огън? Към съзидателност и воля за промяна или към разрушителност? Радев не питам. В словото и юмрука му имаше само закани, т. е, заиграване с нагона.  


Коментари (1)

Stefan Много много много удачни думи!
23.10.2020 14:59 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема