Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Разнобой: Социалисти хвалят Радев за втори мандат въпреки Нинова

Мнения

Разнобой: Социалисти хвалят Радев за втори мандат въпреки Нинова

Снимка:

Въпреки колебанията на Корнелия Нинова: Румен Радев има изявени почитатели в редиците на БСП, които отсега работят за номинацията му за втори мандат.

Кметът на Русе Пенчо Милков откровено защити Радев в интервю пред „24 часа“.

„Това решение ще се вземе от ръководния орган на БСП, на който аз не съм член. Не виждам пречки да бъде подкрепен. Президентът Румен Радев остана верен на принципите, които заяви през 2016 г. При посещението му в Русе през тази година той беше приет радушно от много съграждани, не само от социалистите, защото хората се убедиха, че има куража да стои зад думите си. Радев върна авторитета на поста президент на републиката, който бе силно разклатен от поведението на неговия предшественик“, заяви Милков.

Думите му са в контраст с последното изказване на Нинова по темата. Преди време тя заяви, че още е рано да се мисли дали БСП отново ще издигне Радев на следващите президентски избори.

„Процедурите за номинации в партията се спазват стриктно и вероятно ще бъдат разглеждани и други кандидати“, заяви директно Нинова.

Малко след това първи признаци за разминаване дойдоха от Кирил Добрев, който заяви, че не е редно БСП да бъде заложник на видимо напрегнати лични отношения.

„Четири години последователно цялата ни партия е подкрепяла държавния глава Румен Радев, отчитайки разбира се и различията. За съжаление все още е в сила разбирането, че победата за БСП минава през конфронтация с всички, на всяка цена, та било то и с президента“, обяви той във Фейсбук.

Въпреки опита на Нинова да покаже на Радев кой е начело на „столетницата“, президентът, подпомаган от видни социалисти, очевидно прави опити за завземане на позиции в партията.  


Коментари (4)

Говедото не може да стане кон! Двете едри рогати домашни животни успяха да насадят омраза и извън изкуфялата лява част на обществото!Ако беше само за лЕва употреба,ок-но те замърсиха общественото пространство с непреодолима омраза! Бог ще им въздаде заслуженото!
26.11.2020 17:20 / Отговор
ОЧЕВАДНО........ ЛИДЕР НА БСП Е ГЕНЕРАЛ РУМЕН РАДЕВ....................................... . ОЧЕВАДНО........ ЛИДЕР НА ГРАДСКИТЕ ДЕСНИ КОМУНИСТИ Е ГЕНЕРАЛ РУМЕН РАДЕВ..........
ОЧЕВАДНО......... ЛИДЕР НА ЖЪЛТИТЕ КНИЖКИ................. Е ГЕНЕРАЛ РУМЕН РАДЕВ...........
ОЧЕВАДНО........ ФИГУРАНТ НАД ФИГУРАНТИТЕ................. Е ГЕНЕРАЛ РУМЕН РАДЕВ........
........ ЗАЩО?........ АМИ ИМА НАЙ-ВИСОК РЕЙТИНГ СРЕД ФЕНОВЕТЕ НА ГОРЕИЗБРОЕНИТЕ СУБЕКТИ........
.......... ТАКА ЧЕ........ ДА МУ МИСЛЯТ.................
26.11.2020 18:26 / Отговор
Помни се! За сведение - Пенчо Милков е внук на неграмотния обущар Пенчо Милков, палач на Русенския край след 9. септември, дясна ръка на Мирчо Спасов.
Ще го поддържа, я!
26.11.2020 19:05 / Отговор
кесо Кака ви Курни сигур се кахъри, че Румбата може и на нея да размаха партизанско юмруче ако вземат властта със "здравите сили", както направи с неговия основен задкулисен избирател Борисов на който той най-вече дължи президентския си пост. Още повече, че Румбата се е взел напълно на сериозно и си въобразява, че е нещо, въпреки, че си е едно голямо нищо.
26.11.2020 20:46 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема